En fin flette redder ikke bare en dårlig hårdag, men kan også være en go-to festfrisyre. Her får du fremgangsmåten av denne imponerende flettefrisyren – med ikke bare én, ikke to, men hele fem fletter i en og samme frisyre.

Vi ser det sesong etter sesong (både høst og sommer) og kan dermed konstatere at fletter aldri kommer til å forsvinne fra motebildet. Derfor gir vi deg den perfekte frisyren å imponere med – enten det er snakk om frisyre til 17.mai, bryllup, konfirmasjon eller bare en hvilken som helst dag du ønsker å føle deg fin.

Prepping før fletting

De fleste ønsker rikelig med volum selv om man skal flette håret, og med godt forarbeid kan du få til fyldige fletter med masse struktur. Er utgangspunktet nyvasket hår, starter forberedelsene allerede med fønen: Hold hodet nedover for å få så mye fylde som mulig når du tørker håret.

Når håret er tørt, sprayer du det med Define Original Dry Shampoo (eller Define Brunettes Dry Shampoo som dekker både ettervekst og grå hår). Tørrsjampo i håret før fletting vil gi deg mer tekstur, slik at håret ikke glir så lett gjennom fingrene.

Fremgangsmåten til flettefrisyren

Etter prepping er du klar! Start med å dele håret i tre seksjoner (slik som vist på bilde 2):

  • Alt håret du har foran ørene skal deles i egen seksjon – dette gjør du på begge sider, og fest gjerne med klyper
  • Alt håret som er bak, fester du med en hårstrikk i en hestehale slik at håret ikke kommer i veien for første steg i fletteprosessen

Så starter fletteprosessen (slik som vist på bilde 3):

  1. De to første flettene du skal starte med, er de to seksjonene på sidene. Her lager du to vanlige fletter til omtrent enden av lengden, og fester med hårstrikk.
  2. Den neste fletten er den største (med håret i hestehalen). Start på øverste del av bakhodet og flett en fransk flette nedover til enden av hårfestet. Fest med en strikk.
  3. De to siste flettene skal flettes fra hestehalen du sitter med. Del håret i to deler, og flett ut i lengdene.

Selve oppsettet med flettene:

Dra flettene du har laget foran på sidene bakover og surr de rundt fletten i midten og fest med spenner (slik som vist på bilde 4). De to nederste flettene surrer du rundt disse og fester med spenner.

Ekstra volum og hold

For ekstra fylde og volum i flettene trekker du litt i hver flettebue. Start forsiktig og dra til du føler deg fornøyd med volumet. For at frisyren skal holde hele dagen (og kvelden) avslutter du med Define Extreme Hold Hairspray.

Lykke til med frisyren! Tester du den ut, tagg oss gjerne på Instagram @definenorge.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!