Det er ingen tvil om at fletter har kommet for å bli. Det finnes ikke en sesong der fletter ikke er fremtredende – og hvorfor skulle det ikke vært det, for fletter er like fint til hverdags som til fest.

Fletter pryder catwalken og motebildet gang på gang, og vi ser stadig kjendiser på rød løper med både enkle og mer kompliserte flettefrisyrer. Det er også en gjenganger på festivaler. Lurer du på hvilken flette du skal gå for? La deg inspirere av disse flotte flettene:

Tips: Bruk alltid en volume spray i håret før du fletter, det gir deg bedre kontroll og det blir mye lettere å flette håret! 

Havfrue-flette

Beach looken er den perfekte sommerfrisyren, men hvis du ønsker en ny vri på strandfrisyren kan du flette håret ditt. Start på en vanlig flette nederst i nakken og arbeid deg utover i lengden. For en mer tilfeldig og avslappet look kan du løsne litt hår i fletten. Føler du deg trygg på fletting kan du prøve deg på en fiskebeinsflette:

Del håret i to og hold en del i hver hånd. Ta en hårlokk fra yttersiden av den ene seksjonen og før den over til den andre. Slik fortsetter du. For en jevn flette bør du ha samme størrelse på lokkene, og pass på at den er stram til du er ferdig. Deretter kan du dra litt i den for en mer avslappet havfrueflette.

Havfrue flette. Foto

Kronen

Denne fletten passer året rundt enten som jobbfrisyre eller om du skal ut på byen med jentene, men den er absolutt en vinner om sommeren. Du får en fin frisyre, samtidig som du får håret vekk fra ansiktet og opp fra nakken på varme dager.

Kronefletten kan lages på flere ulike måter. Du kan flette den inntil hodebunnen rundt hodet, eller om du har langt hår kan du flette en eller to vanlige fletter, snurre dem rundt hodet og feste flettene med spenner.

Krone flette. Foto

Fransk eller dutch?

Uansett hvordan du velger å bruke den, kan det aldri slå feil med en fransk flette. Vår favoritt er versjonen med to stramme fletter. Fukt håret lett før du starter å flette så det blir lettere å håndtere – bruk gjerne stylingspray som gir tekstur og hold.

Velger du å flette utover så fletten blir liggende utenpå, altså omvendt pariserflette, er det kjent som en «dutch braid». Skal du prøve deg på denne typen? Slik gjør du det:

Del håret i to deler. Kler du ikke midtskill kan du lage sideskill. Bruk gjerne en kam og dra den fra pannen og ned til nakken så du får en rett skill. Ta en liten mengde hår fra toppen og del den i tre deler. Med dutch braid fletter du under – ikke slik du gjør som en vanlig flette. Det er faktisk ikke så komplisert som det høres ut som. Prøv deg frem!

Denne type fletter er også perfekt når du skal på trening. Du slipper å få hår i ansiktet eller rette på hestehalen fordi strikken løsner under treningsøkten.

Fransk flette. Foto

Flettet lugg

Vårt siste flettetips er til deg når du ikke har all verdens med tid til hårstyling: Flett luggen. Det tar ikke mer enn et par minutter, er praktisk og pent!

Enklere fletting av hår

Å flette nyvasket hår kan være vanskelig da håret lett sklir ut. Derfor er det alltid lurt å starte med tørrshampoo eller volum & texture spray før du skal flette håret så det blir enklere å jobbe med.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!