Om Define

Define er et norsk hårmerke som ble lansert i 2002. Define ønsker å tilby høykvalitetsprodukter til en god pris, med fokus på hvilke behov og trender som passer til den skandinaviske kvinnens livsstil.

Norges største hårpleieserie i norsk dagligvare utvikles i Norge og produseres i Skandinavia. Define har et stort fokus bærekraft og miljø, og søker stadig etter gode miljøvennlige løsninger innen formulering og emballasje.

Det starter med en idé

Utviklingen av våre produkter starter ofte som en idé fra frisørteamet som ble dannet i 2001 – ett år før lansering av Define, av den anerkjente frisøren Lise Holm-Glad. Lise, som fortsatt leder teamet, har valgt ut en gruppe utvalgte, dyktige frisører som gjennom sitt arbeid har en unik kunnskap om hårprodukter, god innsikt i behov og ikke minst kunnskap om trender som rører seg her i Skandinavia.

Frisørteamet er viktige bidragsytere når det gjelder alle innovasjoner. Sammen diskuterer teamet nye produktideer, og gir mange gode innspill på nye produkter i det profesjonelle markedet og på våre forbedringsområder. Når ideene er samlet, er utvikling av produktene neste steg i prosessen.

Utvikling av produkter

Her i Norge har vi totalt tre kjemikere og én toksikolog som jobber direkte mot hårproduktene våre. Disse har enten en mastergrad eller en doktorgrad innen sitt felt. Vi har tillegg prosesskjemikere på fabrikken vår i Sverige, samt noen kjemikere og mikrobiologer.

Vår kjemiker Silje Nome i Oslo, har en master i teknologi innen kjemi- og bioteknologi fra NMBU (Norges Miljø- og biovitenskapelige Universitet). Hun har jobbet med utvikling av hårprodukter i fire år, og har deltatt på flere kurs holdt av ledende personer innen fagområdet.

Basert på ideer fra frisørteamet, utvikler Silje og hennes kolleger produkter som testes omstendig i Defines laboratorium – før de sendes ut til frisørtest.

Testing av Define-produkter

Define-produktene går gjennom en lang og grundig testprosess. Vi er opptatt av dyrevelferd og garanterer at ingen av våre produkter eller ingredienser er testet på dyr, i henhold til regelverket til EU. Derfor tester vi produktene nøye i Define sitt laboratorium, før frisørene tar over testingen.

Ofte må det gjøres justeringer etter første test basert på frisørenes svar. Kjemikerne justerer og nye test sendes ut. Slik fortsetter prosessen til testen er godkjent av frisørene og ønsket kvalitet er oppnådd. På denne måten sikrer vi trygge produkter av høy kvalitet. Det er slik Define har testet og utviklet alle sine produkter i alle år!

Define ønsker å gi deg kvalitetsprodukter, inspirasjon og råd slik at du kan føle deg fin på håret – hver dag!