Q&A RÅ fra Define

Her har vi samlet sammen noen spørsmål og svar om det du måtte lure på om RÅ fra Define. Lurer du på noe annet? Sende gjerne inn spørsmål til spør frisøren.

Hvorfor heter produktene RÅ fra Define?

Navnet er norsk og produktene er utviklet i Norge. Derfor synes vi det passer godt fordi vi ønsker å være ekte, ærlige og transparente.

Hva er det egentlig som er så bra med RÅ fra Define?

Vi er superstolte av denne serien, fordi vi kun har tilsatt ingredienser som har en funksjon og utelatt unødvendige ingredienser. De naturlige ingrediensene er kjent fra Skandinavia og har dokumentert effekt. I tillegg er produktene både Svanemerket og veganske.

Hva mener dere med god miljøprofil?

Med god miljøprofil mener vi at de naturlige ingrediensene vi har brukt har en funksjon, og emballasjen er laget av resirkulert og resirkulerbar plast. I tillegg er produktene Svanemerket. Svanemerkede kosmetiske produkter hører til de minst miljøbelastende produktene i sin kategori, og de oppfyller både miljø- og helsekrav.

Hva er de siste 4% som ikke er naturlig?

De siste fire prosentene er tilsatt for å gi produktet god holdbarhet og holde formuleringen frisk. Produktene er også tilsatt en mild parfyme som er tilsatt på lavt nivå i tråd med Svanens krav til parfyme. Ellers er det komponenter som er tilsatt for å få den kvaliteten vi ønsker.

Hvorfor bruker dere ikke naturlig parfyme?

Naturlige parfymer kan ofte ha variasjoner i duften og Svanen godtar svært få av de naturlige parfymene, fordi de ofte kan inneholde høye verdier av parfymeallergener.

 

Hvorfor er ikke alle Define produkter laget av resirkulert plast?

Vi jobber hele tiden med å forbedre våre produkter med hensyn til miljøet. Når vi nå skulle utvikle en helt ny serie startet vi jobben med å finne de mest bærekraftige og miljøvennlige løsningene, og det er vår intensjon å fortsette dette gode arbeidet med hele Defines portefølje.

Hvorfor er ikke alle Define produkter veganske?

De aller fleste produktene til Define er veganske. Unntaket er Moroccan argan oil og Weightless shine da disse inneholder silkeprotein som kommer fra silkelarver, og Color Care fordi den inneholder Keratin som kommer fra saueull. Dette er også ingredienser som disse dyrene/insektene produserer uavhengig av menneskelig involvering.

Har dere hentet ingrediensene i Skandinavia?

Vi har valgt ingredienser som er kjent fra skandinavisk natur, men vi har dessverre ikke et nøyaktig svar på akkurat hvor ingrediensene er høstet da dette kan variere fra sesong til sesong.

Hva betyr «naturlig opprinnelse» kontra naturlig?

Vi definerer naturlig som noe som er hentet direkte fra naturen akkurat som det er. Hvis du for eksempel kobler to naturlige ingredienser sammen, kan det ikke lenger kalles naturlig for da er det ikke lenger slik det var opprinnelig. Med naturlig opprinnelse mener vi at hovedbestanddelen i ingrediensen kommer fra en naturlig kilde, men at den har blitt behandlet i etterkant. For at vi skal regne med en ingrediens i vår prosentsats «naturlig opprinnelse», må mer enn 50% av ingrediensens molekylstruktur være naturlig etter en slik behandling.

Hvorfor skummer RÅ fra Define shampoo annerledes enn vanlig shampoo?

Skumbarheten kan være litt annerledes fordi vi har valgt kun funksjonelle og nødvendige ingredienser som samsvarer med Svanens kriterier, men håret blir like rent. Det beste resultatet får du ved å vaske håret to ganger.

Er det silikoner i RÅ fra Define?

Nei, det er ikke silikoner i RÅ fra Define. Det er heller ingen mikroplast eller fargestoffer i produktene.