Vegan

Veganske produkter blir stadig viktigere for forbruker, og det kan være vanskelig å finne troverdige kosmetiske produkter som er veganske. Vi ønsker derfor at Define skal være tydelig og ærlig.

At et kosmetisk produkt er vegansk betyr to ting: At produktet ikke er testet på dyr og ikke inneholder dyreprodukter, og at produktet ikke inneholder noen animalske ingredienser. Dette betyr også at ingrediensene i et kosmetisk produkt ikke skal ha animalsk opprinnelse som kommer av dyreslakting.

Er Define vegansk?

Vi i Define har alltid vært opptatt av å ha dyrevennlige produkter som er trygge for deg, og over halvparten av produktsortimentet vårt er vegansk. Likevel har vi noen produkter som inneholder ingredienser som gjør at produktet ikke kan merkes som vegansk – uten at det har noe med dyrevelferd å gjøre.

For eksempel inneholder noen av produktene keratin som kommer fra saueull, silkeprotein som er spunnet av silkelarver og bivoks som lages av bier. Ingen av disse prosessene skader dyrene på noen måte, men er brukt for deres gode kosmetiske egenskaper.

Hva betyr det egentlig å være vegan?

Å være veganer er et etisk standpunkt og en levemåte som er basert på at man har respekt for alt levende – dyr inkludert. Det vil si at man går bort fra alle produkter som er laget helt eller delvis av dyr. En veganer har et plantebasert kosthold og unngår mat av animalsk opprinnelse, som for eksempel egg, meieriprodukter og honning, men de unngår også å benytte produkter som stammer fra dyr. Eksempler på dette kan være pels, ull, silke og lær.

Hvordan finner man ut om et produkt er vegan?

Når det kommer til kosthold er det ganske enkelt å styre unna åpenbare animalske ingredienser som for eksempel kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter, men når det kommer til kosmetiske produkter kan det være vanskelig å vite om produktet er vegansk eller ikke.

Hvis du syns det er vanskelig å gå gjennom ingredienslisten og forstå hva produktet inneholder, kan du enkelt sjekke merkingen på pakningen. De fleste merker nemlig produktene sine tydelig hvis de er veganske.