Oppklippet, lugg, kortere hår og krøller er stikkord for årets hårtrender. Her er klippen og fargen du bør gå for i 2023.

Hvilke hårtrender kan vi vente oss i 2023? Vi har spurt vår egen frisørekspert og leder av Defines frisørteam, Lise Holm-Glad.

Hårfrisyrene som vil prege 2023

Hånd holder Define Strength & Volume shampoo og balsam i dusj

Oppklippet hår

I år er volum, curtain bangs og layers aktuelt som aldri før. Håret skal klippes opp med kortere lengder mot kronepartiet og myke lengder mot ansiktet.

For volumelskeren som ønsker å få mest ut av sin oppklipte frisyre, har frisøreksperten klare råd:

– Bruk volumsjampo- og balsam uten silikon for å unngå å tynge håret. Invester i en føner med rundbørste og føn håret tørt med volume mousse.

Define Strength & Volume Shampoo fjerner effektivt fett og stylingrester fra hodebunnen og motvirker slitte tupper, uten å tynge håret. Resultatet er lett og voluminøst hår. Bruk den i kombinasjon med Define Strength & Volume Balsam.

Tørrsjampo holder ikke bare håret rent og fresht mellom vask – det kan også gi manken et skikkelig løft! Avslutt med en lett hårspray for å holde formen på plass.

Define Instant Volume Spray kombinerer egenskapene til tørrsjampoen og hårsprayen. Den har lett hold og gir umiddelbar volum og fylde til håret.

Korte frisyrer

Vurderer du å la de lange lokkene falle til fordel for en kortere frisyre? Da kan dette være året for å hoppe i det.

– Korte frisyrer er hot! Her er det også er det volum, tekstur, fall og krøller som gjelder, forklarer Lise.

Ifølge henne skal også bob-frisyren klippes opp i flere lag. Særlig luggen bør være myk og oppklippet.

Korte frisyrer trender i 2023

Naturlige krøller og fall

Har du fall, bølger eller krøller? Da må du vise det fram for alt det er verdt! De naturlig krøllete lokkene har aldri vært mer trendy.

– Få frem krøll og fall med mousse og teksturspray. Tørrsjampo er også et supert produkt for å skape den rette looken, sier Lise.

Tips: Har du ikke en krøllekrem liggende? Bland en liten dæsj hårkur eller balsam med en mousse og klem inn i håret.

Sideskill og lugg

Midtskillen tar en pause og sideskillen gjør comeback.

– Panneluggen blir mest moteriktig dersom den fønes innover mot ansiktet. Det gir den en mer «edgy» look, sier frisøreksperten.

Sunt hår går aldri av moten

Husk å ta vare på håret ditt når du føner, krøller eller retter det. Define Heat Protection Spray beskytter håret mot varme opp til 230°. Sprayen har pleiende ingredienser og kan brukes i både fuktig og tørt hår.

Beskytt håret med Define Heat Protection Spray

Årets hårfarger

Varme toner

Glem kaldt og bleket hår – nå er det naturlig dybde og varme toner som gjelder. Skap looken med lysere harmonerende highlights.

– Her er det greit å huske på at noen bedre kler kalde fargetoner. Det er ikke noe i veien med det, men håret behøver likevel ikke å være hvitt. Sand og beige toner kan fungere kjempefint, forsikrer Lise.

Tykkere striper

Det er også en tendens til at de tykkere stripene er på vei inn igjen i trendbildet. Litt tilbake til 2000-tallet der, altså.

Naturlig grått

Legg vekk bekymringen for grå hårstrå! Naturlig grått hår er en voksende trend, og her er det kalde farger som gjelder.

– Striper i grått hår skaper spill i håret og gir en følelse av volum, forklarer frisøren.

Kvinne med grått hår over ansiktet

Hva med gutta?

Som for damene, gjelder oppklippede hårfrisyrer for menn i 2023. Det blir mindre glatt midtskill og mer tekstur og krøll. Vi vil fortsette å se mye skin fade, men med litt mer bevegelse i lengdene oppå. Kort hår gjelder fortsatt.

– Mer bruk av mousse, tørrsjampo og hårspray trender for gutta, avslutter Lise.

Define sprayer

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!