Nå skal håret se sunt og glansfullt ut! Her får du en oppsummering av de største hårtrendene for damer innen farge og klipp vi vil se mye av i 2022.

Vi har spurt vår egen frisørekspert og leder av Define sitt frisørteam, Lise Holm-Glad om årets viktigste hårtrender, og selvfølgelig har hun tips!

Skinnende glans

Mange forbinder skinnende glansfullt hår med flatt hår. Men for å få volum og ekstra løft i håret kan du følge eksperttips fra Lise:

– Bruk en lett, glansgivende sjampo og balsam. Hvis du tar deg litt tid og føner håret ditt med volume mousse så du får litt ekstra løft i håret. Litt tørrsjampo på undersiden av håret ved røttene hjelper også godt.

Define Weightless Shine sjampo og balsam. FOTO

Define Weightless Shine Shampoo inneholder hyaluronsyre og rengjør håret for glansdempende stoffer uten å tynge håret. Resultatet er et skinnende glansfullt og luftig hår. Bruk den i kombinasjon med Weightless Shine Balsam.

PS. Hvis håret ditt har lett for å bli flatt, tungt eller fett innerst ved hodebunnen, påfører du balsam kun i lengdene.

– Har du derimot tykt, tørt hår, bruk sjampo og balsam med fuktighet eller glansgivende ingredienser. Et supert tips er i tillegg å ta en liten dæsj balsam sammen med mousse før du tørker håret, sier Lise.

Define Argan Oil-serien med sjampo og balsam inneholder 100% ren arganolje. Den beskytter håret og opprettholder hårets fuktighetsbalanse. Serien har også egen hårkur med lett konsistens som er tilpasset tørt og normalt hår, og etterlater håret silkemykt og glansfullt.

Hårklippene som vil prege 2022

Bob-frisyrer

– Når det gjelder hårklipp vil mellomlengde-boben være fremtredende enten du foretrekker midtskill eller sideskill. Og den myke oppklippede panneluggen, kjent som curtain-style, vil fortsette å dominere, forteller Lise.

Curtain-style betyr at luggen er litt lang, svakt buet og klippet opp for en lettere look og for at det skal være enklere å style den vekk fra øynene.

– Vi vil også på bobfrisyrene kunne se litt mer oppklippede varianter, kortere på toppen (shaggy style) som gir en litt mer rocka og kul stil, sier hun og tipser: Føn håret med mousse og bruk litt teksturspray eller tørrsjampo inne ved røttene.

Kort bobfrisyre er en hårtrend i 2022

Naturlige krøller

Naturlige krøller er fortsatt i vinden som aldri før! De skal være store, naturlige og gjerne med en oppklippet myk lugg som rammer inn ansiktet. Og frisøreksperten vår har selvfølgelig tips her også:

– Naturlig krøller en hot! Men de skal også se sunne og definerte ut. For å fremheve krøller og få de til å se sunne ut, bruk mousse i fuktig hår og en leave-in kur i tørt hår. Et annet alternativ er å blande litt Define Argan Oil balsam sammen med mousse i fuktig hår, forklarer hun.

Naturlige krøller er en hårtrend for 2022

Glossing vil dominere som hårtrend i 2022

Når det gjelder hårfarge og fargeteknikk er det glossing som vil dominere hos frisørsalongene fremover nå.

– Glossing er det nye navnet på det vi før kalte minicolor, glansvask og skyll.  Frisørene bruker gloss enten for å fremheve kalde eller varme toner i håret ditt. Den kan også dempe de første små grå hårene eller friske opp når hårfargen har begynt å bli blass, forklarer Lise.

Gloss er perfekt for deg som tidligere ikke har farget håret

Gloss er perfekt for deg som tidligere ikke har farget håret, eller for deg som vil eksperimentere med farge, men ikke ønsker at fargen skal sitte i for lenge. Gloss forsvinner nemlig gradvis ved vask. Varigheten avhenger av farge og hårtype men et sted mellom 6-20 vask er vanlig.

– Det er vanlig å kombinere gloss med highlights, balayage, eller foilayage. Trenden er mer helfarget vs. striper, men dersom du ønsker blonde toner, vil alltid lysfarger enten det er i striper via balayage eller foilaylage være å foretrekke.

Foilestriper hos frisør. FOTO

Hva er balayage vs foilayage?

Ved balayage legger frisøren frihåndstriper direkte i håret, på områder som ønskes lysere og med fokus på å lysne mer i lengdene enn ved røttene. Det gir en pen overgang fra mørkt til lyst og er genialt fordi du slipper å bry deg om etterveksten. Når lysfarge settes i frihånd tørker fargen slik at lysningen stopper raskere enn ved å pakke inn striper i folie.

Hvis du er brunette og ønsker synlige lyse partier, vil foilayage være bedre. Da legger man håret i folie slik at fargen holder seg fuktig og lysningsprosessen blir sterkere.

– Men hvis vi ser på hårtrender, så går trenden mot mindre kontraster. Kanskje det er bedre å prøve en jevn chokobrun glossing eller hårfarge på hele håret i stedet? tipser Lise om.

En gloss over hår som er farget med balayage eller highlights gir en fin glans med en jevnere varm eller kald tone etter ønsket resultat. For å friske opp fargen innimellom fargebehandlinger hos frisøren kan du velge glossing, så sparer du håret for hyppige fargebehandlinger.

Husk å behandle farget hår riktig

Har du farget hår må du behandle håret riktig og å ta vare på hårfargen din for unngå at den blir blass og kjedelig. Define Color Care-serien er utviklet for å pleie farget hår. Den inneholder kameliaolje som bidrar til å bevare hårfargen lenger. Color Care Shampoo pleier håret og har en anti-frizz effekt, resultatet er et mykt og glansfullt hår. Bruk den med Color Care Balsam for den ultimale behandlingen av farget hår.

Define Color Care sjampo og balsam. FOTO

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!