Beach looken returnerer som en hårtrend hvert år – og det er ikke så rart, for den er både lekker og enkel å få til. Her får du en liten guide til hvordan du kan få fantastisk strandhår uten å dra på stranda.

Den enkleste måten å få beach looken på er å ta seg en deilig dukkert i havet og la håret lufttørke i sommersola. Her i Norge har vi dessverre ikke den luksusen at vi kan gjøre det hele året, og om været ikke tillater en dukkert i havet kan du lage frisyren hjemme på badet.

Fire enkle steg til beach looken

1. Vask håret med en god shampoo. Sea Mineral Texture Shampoo inneholder havmineraler og polymer som bygger opp volum, tekstur og fylde, og struktur i håret. Perfekt for strandhåret! Bruk også Sea Mineral Texture Balsam som ikke tynger håret og gjør det lett å style. Det beste er å bruke balsam kun i lengdene.

2. Tørk håret til det er håndkletørt. Deretter påfører du Sea Mineral Texturiser som gir volum og støtte i håret. Husk å gni godt inn i røttene.

3. Føn håret med hodet bøyd fremover – det vil gi ekstra volum i håret. Du kan gjerne bruke et munnstykke på føneren for å klemme opp håret. Alternativt kan du rufse håret med fingrene og tvinne det litt for å få de riktige bølgene.

4. Tupér lett i hårrøttene om du ikke er fornøyd med volumet i håret, og avslutt med en fleksibel hårspray som gir god hold. Pass på å ikke bruke for mye produkter så håret blir tung og trått.

Beach look med krølltang og hårrull

Det er også mulig å lage det perfekte strandhåret ved hjelp av en krølltang eller hårruller. Bruker du krølltang kan du følge de to første stegene over, men føn håret helt tørt når du tørker det. Deretter lager du store lokker med krølltangen. Husk å avslutte med litt hårspray så håret holder seg.

Hårruller er en metode som tar litt lenger tid, men det skåner håret da du slipper å varmebehandle håret. Har du god tid kan du starte med å vaske håret, påføre produkter og rulle opp små lokker i håndkletørt hår. Mens rullene sitter i til håret er helt tørt, kan du finne ut hva du skal ha på deg og sminke deg. Føler du at det tar for lang tid kan du føne litt – men det er også mulig å rulle det opp og la det tørke over natten. Også her avslutter du med en god hårspray.

Du kan også rulle opp håret når det er tørt. Spray med hårspray på hver hårdel før du ruller de opp. Bruk en føner med sterk varme og føn på håret/rullene i 5 minutter (ta tiden!). La håret avkjøle seg noen minutter, for eksempel mens du sminker deg, ta rullene forsiktig ut, og rufs til håret. Spray med hårspray til slutt for varighet.

Sunt, bølgete hår, gjerne litt rufsete med tilfeldige bølger langs skuldrene, er flatterende for alle med litt lengde i håret – og passer både til hverdag og fest.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!