Hvis du har falt pladask for halvlange frisyrer, forstår vi deg godt! En praktisk hårklipp som er enkel å style i tillegg, er hjertelig velkommen i våre hektiske liv.

Halvlangt hår klippes vanligvis av ved kragebenet, og er dermed langt nok til å sette opp. Samtidig er det kort nok til å ikke bli halvgal av å gå med håret løst. Men selv om halvlange frisyrer er praktiske, er de langt fra kjedelige.

– Halvlangt hår passer til de aller fleste, og du kan enkelt forandre uttrykket og tilpasse klippen til ditt ansikt ved å tilføre en lugg eller variere lengde, sier Define frisør, Kaja Johannessen.

Kaja forteller at gardin-lugg (også kjent som peek-a-boo lugg), lang lugg og sidelugg er det store akkurat nå.

– Det som er så fint er at disse halvlange frisyrene passer til hvilken som helst livsstil. Både til jobben og til fest. Uansett om du samler alt håret i en strikk, går for en lav hestehale eller knute med gardin-lugg, eller har håret helt utslått – så kan du nesten ikke bomme, forklarer Kaja.

Under har vi plukket ut fire fine halvlange frisyrer, og Kaja gir oss sine beste tips for hva slags ansiktsform og behov de enkelte best passer til. I tillegg til gode pleie- og stylingtips, så klart.

Halvlangt hår med gardin-lugg

Denne romantiske og ultra feminine klippen er gull for alle som er ute etter en frisyre som ikke trenger å ligge helt perfekt.

halv langt hår
– Med denne frisyren kommer du ikke til å bruke lang til på stylingen. Den passer like fint med naturlig fall eller krøller, som med helt rett hår, sier Kaja.

Men det kan være lurt å sjekke om håret ditt er tykt nok for denne looken.

– Denne frisyren passer best til mellom-tykt hår til tykt hår. Hvis du har veldig tynt hår, ville jeg valgt å klippe denne frisyren litt kortere på deg, råder hun.

Det viser seg nemlig at tynne spisser ser ekstra tynne ut hvis de ligger på skuldrene.

– Hvis spissene er kortere enn skuldrene vil håret kunne se tykkere ut, legger Kaja til.

Hårlengden vil de aller fleste kle, men luggen bør komplimentere dine egne trekk.

– Har du et rundt ansikt, ville jeg gått for en lengre gardin-lugg eller ingen lugg. Har du et smalt ansikt kan du fint prøve en kortere versjon. Men går du for en åpning ved kinnbenene, så bommer du som regel aldri. Hvis luggen har en tendens til å falle ned i ansiktet anbefaler jeg å «klistre» den fast med en sterk hårspray som Define Extreme Hold Hairspray, da sitter den!

Vedlikehold og styling

Hvis du bestemmer seg for denne frisyren er det viktig å vedlikeholde den.

– Ikke la klippen vokse ut, for da vil frisyren bli borte. Klipp det gjerne hver 6-8 uke, råder Kaja.

Når det kommer til stylingen kan det være lurt å bruke et par stylingprodukter og hårføner. Hun anbefaler å bruke en volum-mousse i vått hår, slenge hodet fremover og deretter føne opp volum.

– Legg håret på plass med en hårspray eller bruk en volum og tekstur-spray for en mer rufsete look.

Halvlangt hår med oppklipte deler

Denne halvlange frisyren er litt lengre enn kragebenet, og har en økende lengde som er klippet opp. I tillegg får frisyren tekstur i håret med en åpning i front, altså en lang lugg som starter ved kinnbenet. Mange velger å nonsjalant dra luggen fra en side til den andre utover dagen, for en herlig avslappet stil.

halv langt hår

– Dette er en veldig populær klipp som de fleste kler, men vit at denne looken krever litt mer av deg, forklarer Kaja.

Derfor er nok ikke denne looken passende for deg hvis du har lite tid til overs om morgenen. Dette er ifølge Kaja en klipp som passer til de fleste ansiktsformer, men tykkelsen på håret er igjen viktig.

– Du kan variere lengden på luggen ut i fra formen på ansiktet ditt, men håret bør være mellom-tykt til tykt for å få nok form på frisyren.

Vedlikehold og styling

Planlegg stylingen av denne frisyren allerede når du vasker håret.

– Prøv en volum-sjampo og balsam, eller hårpleie med rikelig fukt hvis du har veldig tørt og krusete hår. Krøllene trenger masse fuktighet, sier Kaja.

Stylingmessig er det viktig å bygge opp volum fra vått hår til tørt hår.

– Bruk gjerne en volumspray i tørt hår i tillegg. Enten for å klemme opp naturlig fall eller før du bruker et stylingjern for å lage fall eller bølger, råder frisøren.

Flipp håret til den en siden, og vips så får du årets it-frisyre.

Halvlangt hår med lugg

Hvis du lenge har drømt om lugg, men ikke har verdens tykkeste hår, er dette klippen for deg!

halvlangt hår med lugg

– Her kan du både ha tynt og tykt hår. Hvis du har tynt hår, klipper frisøren din bare med mer hår i luggen. Og nå er det uansett inn med en litt mer pistrete lugg, sier Kaja.
Men det er én ting du må sjekke før du går for denne klippen.

– Har du en skikkelig verv i front er det nok best å droppe den korte luggen og heller finne en alternativ lugg som kan passe bedre.

Selv om de fleste kan kle denne frisyren, passer den ifølge Kaja spesielt godt til de med et ovalt ansikt. Men det er enda viktigere at du selv er påpasselig med hvordan du håndterer luggen.

Tørrsjampo er et must for å freshe opp luggen da den fort kan bli fet utover dagen. Prøv å ikke ta så mye på luggen, da fingrene våre har en del fett på seg, tipser Kaja.

Vedlikehold og styling

Det fine med denne looken er at du både kan la den falle helt naturlig, eller kjøre på med volumspray eller hårspray.

– Bruk en rettetang, eller behold ditt naturlige fall og bruk hårpleie som passer til din hårtype, råder Kaja.

Men det er ingen tvil om at det er luggen som er divaen her.

– Bruk litt ekstra tid på luggen. Føn den alle mulig veier, sånn at du utelukker verver eller fall. Ha også en tørrsjampo lett tilgjengelig for å eliminere fett. Spray med en lett hårspray så sitter luggen og du slipper at den blåser bort i vinden, sier Kaja.

Halvlangt hår med oppklipt front

Denne frisyren kler alle ansiktsformer, og er med på å gi en myk og ultrafeminin look.

halvlangt hår

Så lenge du har tette krøller fra naturens side, er dette en frisyre som kler alle ansiktsformer. Den er også med på å gi deg en myk og ultrafeminin look, som kan gjøre stylingprosessen langt enklere.

– Til denne frisyren spiller det ingen rolle om du har tykt eller tynt hår. Tynt hår med krøller vil virke tykkere, og om du har tykt hår og du vil fjerne litt volum, kan frisøren din gå inn i håret og klippe en undercut, forteller Kaja.

Men husk at krøller trenger riktig pleie for å vise seg fra sin beste side.

– Det er viktig å bruke masse fuktighetsgivende produkter, fra sjampo og balsam til stylingprodukter, for å få mest mulig spenst og glans i krøllene, sier hun.

Dette fordi krøllete hår er naturlig tørt og trenger masse fuktighet.

Vedlikehold og styling

Når du skal pleie tette krøller, er det viktig å starte prosessen før du vasker håret.

– Jeg anbefaler å gre håret før du vasker det og ikke etter. Hvis du grer håret etter vasken, grer du ut den naturlige krølltegningen, sier Kaja.

Etter vask bør du påføre mousse, og/eller en leave-in kur, og klemme opp krøllene før du lar det lufttørke.

– Det som er viktig å tenke på er at krøller nesten aldri får for mye fuktighet. Det er også viktig å holde tuppene «nyklipte», så krøllene får mest mulig spenst.

Hun anbefaler derfor at det klippes hver 6-8 uke.

Bestille frisørtime på Define Frisørsalong? Det kan du gjøre her!

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!