Ved første øyekast kan frisyren se litt vanskelig ut å flette på seg selv – og kanskje noen vil trenge litt hjelp for å få det til, men det skal være en ganske enkel flettefrisyre å få til. Den tar ikke så altfor lang tid å sette opp og er perfekt til bunad.

Dette trenger du til flettefrisyren:

 • 3 hårstrikker
 • Sløyfe til pynt
 • Define Dry Shampoo og Define Volum Spray til prepping. Tørrsjampoen vil aborbere fett og fukt og gi god, frisk lukt til håret. Volumsprayen gir umiddelbart volum og fylde til håret. Disse to sammen er en uslåelig prepping-kombinasjon.
 • Define Natural Hold Hairspray: Hårspray som gir godt hold med naturlig finish. Den bevarer frisyrens fleksibilitet og gir glans til håret.

Forarbeid til fletting:

Frisyrer sitter alltid best hvis håret ikke er nyvasket, så vask gjerne håret dagen før du skal flette eller lage andre håroppsett. Velger du likevel å vaske håret samme dagen, er det ikke krise – det finnes nemlig gode råd. Spray håret tørrsjampo og volumspray før du setter i gang. Håret får en tekstur som er mye enklere å jobbe med, og godt forarbeid vil gjøre at frisyren holder mye bedre gjennom dagen.

Flettefrisyre steg for steg:

 1. Etter at håret er preppet ferdig, deler du det på midten og drar det fram. Syns du det er vanskelig å holde håret adskilt kan du ta en strikk løst på den siden du ikke fletter.
 2. Start med å flette på en side. Ta med litt og litt hår av gangen i fletten etter hvert som du jobber deg bakover.
 3. Flett stramt inntil hodet, til bak øret – og fortsett litt ut i lengdene. Fest med en strikk.
 4. Gjenta fletteprosessen på den andre siden.
 5. For å få litt ektra fylde i flette kan du dra litt i flettebuene. Start gjerne nederst ved strikken og dra oppover.
 6. Samle deretter alt håret i en strikk bak – som en hestehale.
 7. Flett alt håret i strikken til én og samme flette, og fest med strikk når du er feridig. Her kan du også dra litt i flettebuene for en fyldigere flette.
 8. Avslutt med å spraye på Define Natural Hold Hairspray og fest en fin sløyfe.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!