Hva er vegansk hårpleie?

Hva vil det si at Define har vegansk hårpleie? Hvordan finner man ut om et produkt er veganmerket? Og hvorfor er det viktig? Det er stadig flere forbrukere som etterspør produkter som ikke er testet på dyr, og det kan være vanskelig å finne troverdige kosmetiske produkter. Vi ønsker derfor at Define skal være tydelig og ærlig – og guide deg litt i jungelen.

At et kosmetisk produkt er vegansk, betyr at det ikke inneholder noen animalske ingredienser eller ingredienser med animalsk opprinnelse som kommer av dyreslakting.

Define tester selvsagt ikke ferdige produkter eller ingredienser på dyr. Dyretesting i kosmetikkbransjen har vært forbudt i EU siden 2013, så kjøper du et norsk kosmetikkprodukt som Define, er det garantert ikke testet på dyr.

Er Define vegansk?

Vi i Define har alltid vært opptatt av å ha dyrevennlige produkter som er trygge for deg, og har et stort utvalg av vegansk hårpleie. Nylig relanserte vi alle våre sjampoer og balsamer med helt nye, veganske formuleringer – i emballasje av resirkulert plast.

Vegansk hårpleie. Foto

Hvordan finner man ut om et produkt er vegansk?

Når det kommer til kosthold, er det ganske enkelt å styre unna åpenbare animalske ingredienser som for eksempel kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Men når det gjelder kosmetiske produkter, kan det være vanskelig å vite om produktet oppfyller kriteriene eller ikke.

Hvis du syns det er vanskelig å gå gjennom ingredienslisten og forstå hva produktet inneholder, kan du enkelt sjekke merkingen på pakningen. De fleste merker nemlig produktene sine tydelig hvis de er veganske. Vi i Define merker våre produkter med det kjente solsikkesymbolet til britiske Vegan Society.

 

Define er merket med Vegan Society. Foto

 

Finner du et produkt merket med Vegan Society, kan du være trygg på at:

  • Det ikke inneholder noen ingredienser fra dyreriket, heller ikke for eksempel fra insekter eller virveldyr.
  • Ingen animalske produkt eller biprodukt har blitt brukt under utviklingen eller produksjon av produktet
  • Verken produktet eller ingrediensene i produktet er testet på dyr

 

Hva betyr det egentlig å være veganer?

Å være veganer er et etisk standpunkt og en levemåte som er basert på at man har respekt for alt levende – dyr inkludert. Det vil si at man går bort fra alle produkter som er laget helt eller delvis av dyr. En veganer har et plantebasert kosthold og unngår mat av animalsk opprinnelse, som for eksempel egg, meieriprodukter og honning, men de unngår også å benytte produkter som stammer fra dyr. Eksempler på dette kan være pels, ull, silke og lær.

Selv om man ikke regner seg selv som veganer, er det mange fordeler ved å velge veganske hår- og hudprodukter. Ikke bare er du med på å støtte opp under dyrevelferd, men Define sine produkter er i tillegg grundig testet med tanke på at de skal være trygge for deg, og med miljø og bærekraft i fokus.