Dropp de stiveste stylingproduktene, nå er det avslappede frisyrer med litt lengde som gjelder for gutta. Det mener Define-frisørene.

– Trenden med litt mer lengder og tekstur gir en avslappet og kul look, men kan også være litt krevende hvis håret krøller seg mye. Men fall og krøll er hot akkurat nå, så bare la de komme frem, forteller Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Flere lar håret gro

Undercut-frisyren som har vært aktuell en stund nå, har fått litt mer lengder på sidene og i nakken – og er altså ikke maskinkort, slik vi har sett mye av tidligere, forklarer Lise.

– Hvis krøllene gjør sveisen rund i formen, er det lettere å få en kul frisyre om håret er klippet litt kortere på siden og i nakken, altså en såkalt undercut. Denne frisyren gir en stylet og sharp stil.

Ifølge Una Namløs, som er innehaver av Kobber Frisør i Skien, er det mange gutter som fremdeles holder seg til skjegg og maskinkort skinfade, hvor frisyren blir gradvis lengre nedenfra og oppover.

– Men det er også de som drister seg til å la håret gro, med mer lengder og fall. De har jeg smått begynt å introdusere permanent på ruller for. Jeg håper selv på mer hår fremover, sier hun.

Matte produkter som gjelder

For å style frisyren anbefaler frisørene å bruke matte stylingprodukter, slik som clay og mud, og litt mindre voks og gelé.

– Generelt er det mindre bruk av synlige stylingprodukter, og gutta vil gjerne at det skal se mer naturlig ut, sier Una. Hun legger også til:

– Men det er flere og flere gutter som også har fått øynene opp for hårspray. Tekstur- og saltvannsspray er også perfekte stylingprodukter til gutta. Det gir både tekstur og hold, og synes ikke i håret.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!