Mens noen trives med kort og halvlangt hår, finnes det flere som drømmer om langt hår. Her er frisørenes tips til deg som vil la håret vokse.

– Sommeren er over, og de varme temperaturene og den stekende solen har nok gjort sitt på håret ditt. Dersom det har blitt skadet, så brekker det lett, forklarer leder for Defines frisørteam, Lise Holm-Glad.

Hun forteller at en sunn livsstil også vil kunne påvirke håret, i tillegg til at faktorer som medisiner, amming og overdreven slanking vil kunne føre til slitne hårstrå, og i noen tilfeller også håravfall.

Start med en klipp

Fortvil ikke. Det finnes løsninger for deg som fortsatt ønsker å la håret vokse. Men det første du ifølge frisørene bør gjøre, er å begynne med en hårklipp.

– Det er viktig å gi håret en liten stuss og en kur etter sommeren, før høsten setter inn med sine mildere temperaturer, høye jakkekrager og skjerf som også sliter på håret, sier Lise, og fortsetter:

– Så bør du tenke på å bruke gode pleieprodukter, og velge shampoo og balsam som har styrkende og gjenoppbyggende effekt.

Frisørtips til deg som ønsker langt hår:

  • Kur håret ofte! Farger du håret ditt, eller bruker varmeredskaper som hårføner eller rettetang jevnlig, bør du kure håret ditt hver uke.
  • Bruker du varmeredskaper jevnlig bør du også kjøpe de med avansert teknologi da disse ofte er mer skånsomme mot håret.
  • Bruk en god og myk børste. Det har kommet mange flotte børster på markedet som ikke knekker hårstråene, for eksempel Tangle Teezer eller Wet Brush fra HH Simonsen. Vått hår er nemlig mye svakere enn tørt hår, så derfor skal du være forsiktig dersom du grer i vått hår. Start med å børste tuppene først, og jobb deg innover – hårdel for hårdel.
  • Bruk en kur som tilfører rikelig med både protein og fuktighet.
    Sommeren er kanskje over her til lands, for deg som skal på ferie til varmere strøk er det viktig å beskytte håret i solen, enten i form av produkter med UV-filter, eller så kan du dekke til håret.
  • Det er en myte at håret vokser fortere hvis du klipper det ofte. Når du sparer kan du fint vente tre til seks måneder mellom hver gang du klipper det, men pass på å klippe håret før tuppene splitter seg.

Store variasjoner

Håret vokser i gjennomsnitt mellom 0,4 centimeter til én centimeter i måneden, men det finnes nok de som aldri vil kunne skilte med hår helt ned til rumpa.

– Hårstrået har en begrenset levetid, alt fra to til seks år er vanlig, og det er store individuelle forskjeller. Dette er som regel genetisk betinget, forteller Kine Sneen, innehaver av Studio K i Trondheim, og fortsetter:

– Hvor raskt håret vokser varierer selvfølgelig derfor fra person til person.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!