Når nasjonaldagen nærmer seg, er det kanskje på tide å begynne å tenke på hvordan du skal se ut på håret også? Enten du går for bunad eller velger et flott festantrekk er frisyren prikken over i-en. Her får du noen tips til hva du bør tenke på.

Hvis du har bunad du bruker på nasjonaldagen, så har du kanskje også vakkert bunadsølv som tilbehør. Da kan det bli litt for mye med ekstra hårpynt, perler og glitterpynt. En del bunader har jo også hodeplagg.

Unntaket kan være å inkludere en liten blomst i frisyren, eller bruke en enkel blomsterkrans som tilbehør til festfrisyren. Om du går for dette alternativet bør du tenke litt på valg av farge, slik at det passer farge og mønster på bunaden. Det kan også være fint med sløyfer i rødt-hvitt og/eller blått i fletten.

Bunadsfrisyre

Fletter og fletteoppsett er jo klassiske bunadsfrisyrer, og det trenger ikke være så avansert heller. En enkel flette samlet på ene siden av skulderen kan være nok. Et annet tips er å lage flere småfletter på bakhodet som du vikler rundt hverandre og fester med spenner. Dette kan gi en kjempesøt oppsetting, men øv gjerne litt før selve dagen slik at du er sikker på at du får det til.

frisyre til 17.mai

Lise Holm-Glad, leder for Defines Frisørteam anbefaler at du bruker litt volumspray eller tørrsjampo i håret før du fletter. Da er ikke håret så glatt og det blir enklere for deg å både flette og feste spenner. En enkel tynn flette i front, og litt krølltang på lengdene ellers, gir også en nydelig bunadsfrisyre.

Uansett hva slags flette du velger blir det alltid fint å trekke litt i flettebuene etter du har flettet – det gir mye mer fyldighet og volum. Litt hårspray til slutt er også en god ide.

Festfrisyre til kjole/festantrekk

Planlegger du å gå med kjole eller annet festantrekk kan du være så kreativ du bare vil. Da er stilig med blomsterkrans, glitter og perler på 17.mai! Har du litt kortere hår, så er det uansett fint å krølle håret litt med krølltang eller rettetang. Bruk Define Instant Volume Spray og form håret. Dra gjerne håret på ene siden bakover og fest med en fin spenne.

Pleier du å samle håret i en topp eller bun? Noen småfletter innimellom før du setter håret gir også et superfint resultat. Husk å dra litt i flettebuene slik at du får ekstra volum.

En annen metode som er super for deg som ikke klarer å flette, er å tvinne partier i håret. Her gjelder samme regel, bruk litt volumspray eller tørrsjampo for å få litt støtte, og fest med hårspray til slutt.

Festfrisyre til kort hår

Har du kort hår, påfør Define Pure Volume Mousse i fuktig hår, bruk en børste, løft håret litt opp fra hodebunnen og føn litt ekstra volum i fronten. Har du litt lengde i nakken, tvinn små partier som du fester med spenner. Bruk gjerne pyntespenner. Avslutt alltid med hårspray.

Tvinne håret

Klarer du ikke flette håret, kan du tvinne det.
Fest håret i en bun bak og spray med hårspray for hold.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!