Skal du i bryllup, enten som brud eller gjest? Kanskje dåp eller konfirmasjon? Denne romantiske oppsetningen for langt hår passer til både bunad og annet festtøy – og er heller ikke så vanskelig å få til.

Å fikse håret selv før man skal noe viktig kan virke veldig skummelt, men du trenger ikke å velge en veldig komplisert frisyre for at den skal se fin ut. Det viktigste du må huske er å preppe før du starter. Riktig prepping vil gjøre det enklere å sette opp håret, i tillegg til at frisyren vil holde bedre. Spray tørrsjampo eller volumspray i håret for å få en enklere tekstur å jobbe med.

Du trenger:

Slik gjør du det:

Steg 1: Etter at du har preppet håret må du bare børste ut alle floker før du er klar for å sette i gang med oppsetningen.

Steg 2: Bruk et hårbånd, eller ta to hårdeler foran ved hårfestet av ditt hår og fest med strikk midt på bakhodet (slik at du får et bånd fra pannen og til bakhodet). Dette båndet skal alt håret festes i.

Steg 3: Del deretter håret i tre deler slik som vist på bilde. Det er viktig at midterste del inneholder mest hår. Fest en hårstrikk nederst på det midterste partiet. Sidepartiene kan du dra frem slik at de ikke er i veien når du skal jobbe videre med frisyren.

Oppsetning for langt hår. Steg 1-3. Foto

Steg 4: Ta så midtpartiet du har festet med hårstrikk og rull det opp til hårbåndet. Fest med hårspenner. PS! Et godt tips er å sette hårspennene oppover og gjerne i to kryss for at både de og håret skal holde seg på plass.

Steg 5: Fortsett å forme håret rundt båndet og fest med spenner. Du kan gjerne trekke litt i håret for å få en litt mer rufsete/løs variant, bruk gjerne litt volumspray underveis.

Steg 6: Ta sidehåret og tvinn det. Spray gjerne litt fleksibel hårspray på, så småhårene ikke stikker ut til alle kanter.

Oppsetning for langt hår. Steg 4-6. Foto

Steg 7: Trekk så over det tvinnede håret til motsatt side – først over håroppsettet, så under der du fester godt med hårspenner.

Steg 8: Gjenta prosessen på andre siden.

Steg 9: Avslutt alltid med hårspray. Bruk Define Extreme Hold Hairspray som gir supersterkt hold og holder frisyren på plass. Hold hårsprayen omtrent 20-30 cm unna og spray godt over den ferdige frisyren.

Oppsetning for langt hår. Steg 7-9. Foto

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!