Lurer du på hvilken hårfrisyre du egentlig kler best? Få med deg frisørenes beste tips for å finne den perfekte frisyren.

De fleste av oss har nok tenkt tanken; «hvilken hårfrisyre passer meg?». For det er én ting å se på bilder av venninner eller kjendiser, og slik finne en ny hårfrisyre du selv liker. Men når det kommer til hvilken frisyre som kler akkurat deg, er det helt andre kriterier som gjelder.

Derfor mener Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, at din personlige stil er et viktig utgangspunkt for å finne frisyren som kler deg best.

— Frisørens viktigste jobb er å hjelpe deg med å se helheten mellom dine personlige trekk og stil, slik at det hele fungerer godt sammen med hårfrisyren.

Selv om du har en spesifikk frisyre som utgangspunkt, forteller Lise at en frisør uansett skreddersyr klippen til nettopp deg.

— Vi tilpasser alltid frisyren ved å legge tyngdepunkter på forskjellige steder i klippen, avhengig av ansiktsform, hodeform, hårtekstur og fyldighet.

Hårfrisyren din sier noe om hvem du er

Hvem ønsker du å være? Hvor jobber du? Hvor lang tid bruker du på hårstylingen din? Dette er alle viktige spørsmål å kartlegge før du bestemmer deg for en ny hårfrisyre.

— Vi ønsker alle å gi et godt førsteinntrykk, og kroppsspråk, makeup, hår og klær er alle en del av dette. Derfor ønsker vi som jobber i «the identity-business» å ha fokus på å skape en frisyre, farge og styling som kunden både vil kle og få til selv.

Nettopp derfor har også hårfargen mye å si i forhold til dine trekk og hårets tekstur.

— Hvis håret ditt for eksempel er tynt, skaper vi ofte litt illusjon av tykkelse ved å legge inn flere farger i form av striper eller balayage, forklarer Lise.

Hårfrisyrene som passer best til ansiktsformen din

Men ett sted må du jo starte. Så hvis du ønsker å ta utgangspunkt i ansiktsformen din, kan du sjekke følgende frisyrer:

Hvilken frisyre kler et rundt ansikt?

Skrålugg, sideskill og lengder under haken kan være elementer som bryter opp en rund ansiktsform. Mens mer volum på toppen av frisyren vil ha en litt forlengende effekt på ansiktet ditt. Dette kan også skape en illusjon av en oval ansiktsform, noe som er ansett som den ideelle ansiktsformen for kvinner.

Hvilken frisyre kler et langt ansikt?

Et langt ansikt kan med fordel gå for en frisyre med mer fylde på sidene. Da klipper frisøren håret opp slik at du kan leke seg med teksturen på håret i dette området.

I tillegg kan det være lurt å style håret med et stylingjern for å lage bølger langs sidene av ansiktet. Pass på å ikke løfte frisyren med for mye volum på topp — det vil jo gjøre ansiktsformen lengre igjen.

Hvilken frisyre kler et kantete ansikt?

Et kantete ansikt er superfint, men hvis du ønsker å dempe ansiktsformen er det fint å skape mykere linjer i klippen, inn mot ansiktet. Bølger og krøller gir også en myk styling, og vil dempe den kantete formen.

Hvilken frisyre kler et ovalt ansikt?

Den ovale ansiktsformen blir sett på som den ideelle og kan sånn sett kle de fleste frisyrer.

Du ikke dempe ansiktstrekkene dine

Selv om dette er frisyrer som balanserer ut ansiktstrekkene, kan du gjerne gjøre det stikk motsatte. Spør du frisøren om råd kan du få som svar at de ønsker å gå bort fra reglene om å dempe ansiktsformene fordi de heller ønsker at kunden skal få beholde sitt særpreg.

Det får du, hvis du fremhever den kantete formen, det avlange ansiktet eller det som er eget ved nettopp ditt ansikt.
Lise råder også om at du generelt skal være litt forsiktig med å låse deg til en frisyre kun basert på ansiktsformen din.

— Hvordan frisyren blir seendes ut til slutt, avhenger som oftest av flere faktorer enn kun ansiktstrekkene dine. Så selv om du kan bruke enkelte «maler» som utgangspunkt, vil en nøye rådføring med frisøren din alltid være den beste fasiten.

Hårfrisyrene «alle» kler

Hvis du fortsatt er i tvil om hvilken hårfrisyre som kler deg best, har frisørene også et par «sikre-vinnere» på lur.
De fleste kan kle både lange og korte frisyrer så lenge de blir tilpasset ansiktsformen i front. Det vil si at en skrålugg er flatterende for de fleste, likeså å skrå hele frisyren mot ansiktet.

— Jeg vil jo si at en litt lang bob er noe de fleste kan kle. Altså en frisyre som er lang nok til å henge fritt rett over skuldrene, sier Lise.

Men her vil det også være variasjoner. For eksempel vil et veldig langt og smalt ansikt sannsynligvis fungere bedre med litt lugg.

5 punkter å tenke på før du går til frisøren for ny hårfrisyre:

  • Hva slags personlighet og stil har du?
  • Hvor lang tid ønsker du å bruke på frisyren?
  • Hva slags ansiktsform og trekk har du?
  • Hva ønsker du å dempe med frisyren?
  • Hva ønsker du å fremheve med frisyren?

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!