Vil du klippe barnets hår selv? Det kan du absolutt få til, men les disse tipsene først.

For noen er det selvfølgelig at de skal klippe barnets hår selv, mens andre kvier seg og synes det virker skummelt. Det er forståelig, for det vanskeligste med å klippe barn, at de ikke sitter i ro og at de blir fort utålmodige.

Det handler om å ta vekk fokus fra selve klippingen og få dem til å stå stille. For små barn er det en stor trygghet å sitte på fanget til mor eller far. Ta deg derfor god tid og prøv å roe ned barnet. Snakk med det og få oppmerksomheten over på noe annet. Prøv gjerne å gi barnet en eller annen form for underholdning mens det klippes.

Et annet godt tips er å velge et tidspunkt hvor barnet er opplagt. Slitne, sultne eller trassige barn er sjelden enkelt å støte håret på.

Lag «frisørsalong» hjemme

Det er også viktig å forberede barnet på hva som skal skje. Ofte kan barna være beroliget av å ha sett foreldrene bli klippet tidligere. Da har de sett at det er helt ufarlig.

En morsom idé kan være å lage en «frisørsalong» og invitere barnet til timen sin, så blir det en større opplevelse av det straks. Velg alltid et sted som er enkelt å rengjøre, da det alltid blir massevis av småhår etter en hårklipp. Og bruk et håndkle som frisørkappe og husk godt lys.

For alle hårstråene skal ha jevn fuktighet og holdes like stramt når klippes, bør håret alltid klippes når det er vått.
Har barnet krøller, bør du klippe håret i tynnere seksjoner. Ellers er det fort gjort at håret krøller seg rundt fingeren og ikke blir klippet. En del barn har også verver i håret. Disse bør du ta hensyn til når du klipper barnets hår.

Kjøp en god saks

Det varierer hva ulike frisører foretrekker å bruke av saks og maskin. Og som ikke-frisør har det mye å si at du er komfortabel med utstyret du velger, men det er også viktig at barnet ikke blir redd eller skvetten.

Det er ikke så mye utstyr du trenger: En kam, saks eller klippemaskin er det aller mest nødvendige. Bruk gjerne en sprayflaske til å fukte håret og en klemme til å seksjonere.

Selv om de fleste av oss har flere sakser liggende hjemme, er det lurt å investere i en ordentlig frisørsaks når du skal klippe hår. De trenger ikke å koste mye, men gjør klippingen enklere og resultatet mye penere.

Gode ​​tips:

  • Forbered barnet godt og lag det til en liten opplevelse. Lag for eksempel en egen «frisørsalong» på badet.
  • Velg et tidspunkt når barnet er opplagt, mett og fornøyd og få barnet til å sitte så stille som mulig ved å tilby underholdning i form av spill eller barne-tv.
  • Sørg for å ha en god saks og kam. Du kan gjerne bruke klippemaskin om det ikke skremmer barnet.
  • Gjør håret ordentlig vått og del det opp i seksjoner mens du klipper. Sikre deg at du får klippet alle hårene i hver seksjon.
  • Sjekk hodebunnen for eventuell verver og klipp håret litt lenger der for å unngå at håret blir liggende rart.

Rett pannelugg – er det mulig?

Det å klippe pannelugg rett er vrient selv når «kunden» klarer å sitte stille. For å få en rettest mulig lugg, kan du prøve denne varianten:

  • Bruk en trekantet mal, fra brynkant til brynkant. Denne seksjonen er den som vil falle naturlig ned i front.
  • Start med en seksjon som så får ligge i fred. Klipp den horisontalt og sjekk om du er fornøyd med lengden.
  • Det kan lønne seg å starte forsiktig og heller klippe mer etter hvert.
  • Når du er fornøyd med guiden, tar du små seksjoner fra den trekantete seksjonen du allerede har skilt ut fra resten av håret. Ta en seksjon nærmest guiden først og jobb deg lagvis oppover.

Kvier du seg for å klippe barnets hår selv, kan du alltids la proffene ta seg av jobben! Bestill time hos Define Frisørsalong her

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!