Skal du bare eie ett stylingprodukt, la det bli en tørrsjampo.

Ifølge leder av Defines frisørteam, Lise Holm-Glad, er tørrsjampo et lett pulver i sprayform som absorberer fett og fukt. Men det betyr ikke at tørrsjampo er noe du kun bruker når du ikke har fått vasket håret på en stund.

Tørrsjampo er perfekt å bruke dersom du sliter med fett hår, men jeg liker også å bruke den i nyvasket hår. Den gir nemlig et ekstra løft og volum i håret, sier Lise.

Når du skal sette opp, eller flette håret, vil tørrsjampoen også være et perfekt stylingprodukt å preppe håret med. Håret får mer tekstur og bedre hold, noe som gjør det enklere å forme håret.

Og går du for en fancy hårfrisyre, er tørrsjampoen genial for ekstra tekstur og støtte i håret.

– Spenner, strikker og annet hårpynt sitter faktisk bedre når du har litt tørrsjampo i håret først, tipser Lise.

Tørrsjampo er dessuten supert å bruke hvis du har pannelugg, da luggen har en tendens til å skille seg for mye, særlig hvis man svetter litt i pannen eller har fett hår. Et par spray med tørrsjampoen, og vips så er panneluggen som nyvasket.

Tørrsjampo for brunetter

Ikke skadelig for håret

Et stylingprodukt som kan redde uvasket hår, og forbedre nyvasket hår, er jo en drøm i seg selv. Men det geniale med tørrsjampo er at det ikke sliter på håret.

– Nei, tørrsjampo er ikke skadelig for håret. Du trenger heller ikke vaske det ut samme dag, hvis du ikke vil. Sliter du med fett og flatt hår, kan du utsette hårvasken en dag eller to med tørrsjampo i håret, forklarer håreksperten vår.
For å fjerne tørrsjampoen holder det derimot ikke med å børste håret, tørrsjampoen må vaskes vekk.

– Når du kjenner at håret begynner å bli trått, er det på tide å vaske håret med tradisjonell sjampo og vann igjen, forteller hun.

Men at håret blir matt, er helt normalt på grunn av pulverteksturen. Ønsker du ikke en matt frisyre, er det derfor ekstra viktig at du påfører tørrsjampoen til undersiden av hårrøttene.

Håret blir litt matt av det, og det er jo egentlig poenget, derfor bruker man den også innerst ved røttene eller der håret er fett.

Liker du ikke at det blir produktfølelse i håret så kan du velge en lettere tørrsjampo.

PS! Har du sjekket ut Defines tørrsjampo for brunetter?

Hvordan bruke tørrsjampo

  1. Løft opp håret
  2. Hold beholderen cirka 10 centimer fra hodebunnen
  3. Spray ved røttene på undersiden av håret
  4. Massér med fingertuppene, eller børst håret for å fordele tørrsjampoen eller bygge opp volum.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!