Hvilke hårtrender for dame må vi se opp for i 2021? Noen stikkord er oppklippet hår, definerte krøller – og ganske mange hårspenner. Ta en titt her!

Drømmer du om ny sveis – eller kanskje en helt ny hårfarge? Vi har tatt en titt inn i spåkula for hårtrender 2021 (dame) – og tror at årets hårmote blir både fargerik, spennende – og ganske nedpå. Ifølge lederen av Define-teamet, Lise Holm-Glad, kan vi se frem til et inspirerende hårår med retro frisyrer, naturlig tekstur og futuristiske toner.

– De aller fleste har tilbrakt mer tid hjemme og er kanskje klare for å prøve noe nytt, gå utenfor komfortsonen og ta noen sjanser når de går til frisøren i år. Årets hårfrisyrer for dame tar seg ikke bare godt ut i videomøter – men det er kanskje en grunn til at nettopp luggen blir viktig i år – den er godt synlig både på skjerm og med munnbind.

Årets største trend: Oppklippet hår

– Den største trenden i 2021 vil være at håret skal være mer oppklippet, en frisyre populært kalt “the Shag”, forteller frisør Lise.

Kjennetegn for The Shag er en taggete hårlinje nederst, i motsetning til den snorrette hårlinjen vi har sett i frisørstolene de siste årene. Området rundt kronepartiet skal klippes opp slik at frisyren får mye volum, tekstur og kan rufses til. Looken er inspirert av 70-tallet, og kan gjerne være ganske leken og rocka.

– Trenden med oppklippet hår gjelder alle hårlengder, så hvis du har en bob-frisyre nå, kan du få den klippet opp i hårlengdene og legge til en oppklippet lugg for å være helt på trend, legger Lise til.

Naturlig tekstur og krøller

Er du velsignet med naturlige krøller, må du for all del ikke gjemme dem bort! Naturlig tekstur er supertrendy, og små og store krøller skal fremheves og gjerne være definerte. En myk og tilfeldig lugg som rammer inn ansiktet gjør frisyren enda mer anvendelig.

Hårtrender 2021 for dame byr på krøller og naturlig tekstur. Foto.

– For å få til dette kan du blande en liten dæsj balsam i hårmoussen din. Påfør blandingen i fuktig og nyvasket hår og klem frem krøllene. Da får de definisjon og fuktighet og spretter tydeligere frem, sier Lise.

– Et hår med naturlig fall får den tilfeldige og tøffe looken med en teksturspray. Velg gjerne en spray med litt hold, da er det enklere å forme frisyren også i langt hår som ofte blir tungt.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Laura O’Grady (@laura_ogrady)

Kort hår

Kort sagt: Kort hår er fortsatt “in”, også blant hårtrender 2021 for dame. Men looken skal være litt mindre pynta og ordentlig enn vi har sett de siste årene. – De korte frisyrene skal være oppklippet, rufsete og gjerne med kortere lengder i kronepartiet enn i luggen, forteller Lise. – Luggen skal være klippet opp slik at den lett kan formes.

Årets hårfarger 2021

Omtrent hele maleskrinet er representert blant hårfarger som vil slå an i 2021, tror Lise. Her finner du alt fra det supernaturlige og avslappa, til det mer vågale.

– Mørke røtter er fremdeles aktuelt i 2021, forteller Lise engasjert. Hun spår at de mørke røttene sniker seg inn i alle de andre fargetrendene i år, noe som gir en avslappet look som er ganske kjærkomment for mange. – Dersom man har lyst til å variere litt, kan man bruke en tørrshampoo for å skjule mørke røtter og få ekstra mye volum, legger Lise til.

Blondt hår

– Vi vil fremdeles se pastellfarger og sølvhår blant hårtrender i 2021, men trenden beveger seg mer i retning varmere blondfarger, forteller Lise. Ikke vær redd for å tilføre litt varme og gå for mer gyllenblonde toner, spesielt hvis du har langt hår.

Brunt hår

– Har du brunt hår, er det nydelig med noen lengder i beige og karamell-farger. Tenk på fargen når du tar en splash melk i kaffen – et naturlig fargespill som gjør fargen mer spennende og gir mer liv.

Striper

– Det som er nytt i år, er at det skal være få striper og veldig definert helt i fronten av håret. I tillegg skal man gjerne beholde de mørke røttene, forteller Lise.

– Gå for definerte striper som skaper en kontrast mot resten av håret, for eksempel helt lyse eller pastellfargede striper i mørkt hår.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Ambar Natalie (@glamourbyambar)

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av PAIGE CRAIG MAKEUP & HAIR (@paigecraigmua)

Havfruehår

Er du ekstra vågal, og kanskje også ekstra glad i havet og mytiske vesen, kan du gå for fargerikt havfruehår. Legg inn striper i ulike nyanser av lilla, blått og grønt – og la håret bølge seg nedover ryggen.

Hårspenner

Selv om vi bruker mer tid hjemme, vil vi fremdeles pynte oss, og hårspenner er en enkel måte å gjøre litt stas på hverdagslooken. Perlespenner og spenner med fargerike steiner har vært populært i noen år allerede, men i 2021 trenger du ikke skjule de enkle hårnålene – og det skal gjerne være mange av dem.

– Fest en eller flere spenner langs hårfestet foran for å lage en statementfrisyre! Dette er også en perfekt look hvis luggen din har vokst ut litt eller håret trenger en vask, forklarer Lise.

– Fest luggen rett bakover eller sidelengs med noen fine spenner, og frisyren får en helt ny og kul look.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av ALI (@alexandra.g.g)

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!