Fint barnehår floker seg lett – enten det er vått etter hårvask, eller etter en natts søvn. Floker i håret kan være vanskelig å gre, men her får du gode tips mot floker i håret som kan hjelpe både deg og barna.

Gre håret jevnlig

Opplever du at barna dine ofte våkner opp med floker i bakhodet? Bruk balsamspray og en god litt myk børste, gjerne flere ganger om dagen. Børst gjerne håret på kvelden f.eks mens barnet ser på tv, så blir det lettere å fokusere på noe annet enn selve børstingen. En løs flette på barn med langt hår, gjør at håret floker seg mindre i løpet av natten.

Riktig utstyr

Ta i bruk en myk børste, enten naturbørste eller en tangle teezer, gjerne flere ganger om dagen for å unngå floker. Hvis du allerede har fått en floke, gre den ut i små seksjoner. Begynn nederst og jobb deg oppover. Mange barn synes det er fryktelig vondt og kjedelig å børste håret (særlig hvis man er hårsår), selv om de vil beholde de lange lokkene. Prøv å få tak i en børste med ”naturbust”. Det gjør det lettere å børste håret uten å lugge.

Kur mot floker

En god hårkur kan hjelpe mot flokete hår. Sørg for å fordele kuren godt, også i nakken. Du kan gjerne gre gjennom håret med en børste mens kuren fortsatt sitter i. det viktigste er å børste håret før hårvask, mens håret er tørt, det sliter mindre og det blir mindre floker av hårvasken.

Stuss håret ofte

Har man langt hår og er veldig plaget med floker, kan det være smart å klippe tuppene minst annenhver måned. Det er ikke så mye som skal til før du merker forskjell, og håret blir mye sunnere og friskere. Flisete tupper har nemlig en tendens til å floke seg fortere.

Sov med flette

Langt hår kan også flettes i en stor, myk flette før leggetid for å unngå for mye floker.
Da blir det også lettere å unngå floker.

Bruk lue

Hvis du vet at håret er utsatt for floker og du skal ut i vær og vind, kan det være lurt å ta på seg en lue eller et annet hodeplagg.

Smør inn flokene

Er det en floke som har satt seg skikkelig fast, kan du behandle den med en “leave-in”-balsam uten silikon (silikon kan gjøre fint barnehår tungt og fett) som kan brukes både i vått hår etter hårvasken og i tørt hår. Du kan også smøre den inn med balsam og la det virke i noen minutter, for deretter å gre og så skylle.

Sov på en silkepute

Puter med bomullstrekk gnisser mot håret – det er gjerne derfor du våkner opp med masse floker om morgenen. Prøv å sove med putevar av silke – så kan du drømme søtt om flokefritt hår.

Tommelfingerregler for floker:

  1. Børst håret ofte, med balsamspray og en god børste, gjerne flere ganger om dagen.
  2. En børste med “naturhår” eller en kam med grove tagger kan fungere best.
  3. Kur håret og klipp tuppene jevnlig, i tillegg til balsam.
  4. Sov med flette, uten stram strikk, samt bruk hodeplagg som lue for å unngå floker.
  5. Silkeputer gnisser ikke i like stor grad mot håret, og reduserer derfor risikoen for å få floker.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!