Du våkner, ser deg i speilet og innser at håret lever sitt eget liv. Selv den verste hårdagen kan reddes – og du trenger verken vaske håret eller ta på deg lue. Fett, krusete eller tørt hår? Ikke noe problem. Dette er fletter du fikser på fem minutter.

Vi kan ikke se for oss at fletter noen gang vil forsvinne fra motebildet. Fletter kan være dramatiske, romantiske, kompliserte, stramme, uformelle… i bunn og grunn er fletter den perfekte frisyren – også når du har en dårlig hårdag.

Sideflette

En sideflette krever ikke mye fingerferdigheter og kan enkelt avverge hårkrisen på fem minutter, tørrsjampo gir tekstur som gjør det enklere å flette håret. Samle håret til en side, flett ut til enden og fest med en strikk. Den enkle frisyren fungerer også fint om du har oppklippet hår eller lang lugg som du bare kan dra til siden – slik som supermodellen Joan Smalls har her.

sideflette Joan Smalls

Løs flette

Ønsker du en mer casual-look kan du flette løsere eller dra ut hår fra fletten slik at den ser mer uformell ut. Bruk en volume spray først så får du bedre kontroll på håret. Du kan fint bruke tilbehør som hårbånd eller spenner for å freshe opp flettefrisyren.

 

Blake Lively, som for 10 år siden prydet skjermen som Serena van der Woodsen i serien Gossip Girl, er kjent for sine fletter og dukker stadig opp med ulike flettekreasjoner på den røde løperen. Denne varianten av løs sideflette er en favoritt. Det er en uformell, avslappet frisyre som samtidig virker veldig polert.

Høy hestehale med flette

Fett og ukontrollerbart hår med mye tekstur er ofte en grunn til dårlig hårdag. Til denne frisyren er det faktisk en fordel. Fett hår kan gjøre det lettere å temme småhåret – ellers kan du bruke en leave-in-kur eller Extreme Hold Hairspray for å dempe frizz.

For å kopiere frisyren til Gigi Hadid samler du alt håret i en hestehale og fester den så høyt som mulig. Her kan du ha en diskret strikk, eller velge en mer iøynefallende variant – alt etter humøret ditt. Flett deretter håret helt ut i enden og fest med en liten strikk.

Fiskebensflette

En fiskebensflette kan ta litt lenger tid enn en vanlig flette, men har du god tid så hvorfor ikke? Fletten er også superfresh om du fester et hårbånd slik som Lauren Conrad har her.

fiskebensflette Lauren Conrad

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!