På den store dagen ønsker enhver brud å føle seg vakker, og for de fleste er brudefrisyre en viktig del av dette. En flott frisyre er viktig, men enda viktigere er det at den holder hele dagen. Her får du gode frisyretips til deg som skal gifte deg.

– Mange er bekymret for at de har nok hår eller langt nok hår, men dette er ikke et problem. Du skal være veldig kortklippet for at det ikke skal være mulig å lage en fin frisyre eller oppsetning, i tillegg kan man skjøte på med løshår. Det er det de færreste som behøver, forteller Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Hårklipp for brud

Lise anbefaler at du ikke klipper håret på så lang tid som mulig før bryllupet. Jo lenger hår du har, desto enklere vil det være å sette det opp og style. Lise forteller også at det egentlig bare er en fordel at håret er litt slitt når du skal få håret oppsatt.

– Farge og ettervekst, anbefaler jeg at du gjør et par uker i forveien, da er det tid å justere hvis noe skulle bli feil med fargen.

Finn inspirasjon til brudefrisyren

Som brud skal du føle deg både trygg og være komfortabel med frisyren på den store dagen. Derfor er det viktig å ha en prøvetime med håroppsett av brudefrisyre hos frisøren. Dette kan godt gjøre god tid i forveien.

Brudefrisyre frisyretips til bryllup

– Let etter inspirasjon, se på bilder og fin stilen du liker. Ta med deg bilder av ulike frisyrer du liker når du skal ha prøvetime. Det er alltid en god start, sier Lise.

Det viktigste for at frisyren skal holde hele dagen er at håret er godt preppet med styling, men dette er ikke en bekymring du trenger å ha – dette fikser frisøren din. Og selv om det sjeldent er nødvendig, kan det være lurt å ha en hårspray i vesken.

Brudefrisyre som passer deg

Det finnes mange varianter å velge mellom når det kommer til frisyrer for brud. Det kan være alt fra helt klassisk og rent med alt håret oppsatt, eller en mer romantisk og litt mykere oppsetning. Akkurat nå er det trendy med mykt oppsatt hår med tvinne- eller flettedetaljer. Noen velger også delvis oppsatt hår med noe løst hengende bak.

– Her synes jeg også at kjolen har en del å si. Har du en kjole med vakre detaljer på ryggen eller åpen rygg, synes jeg håret bør være oppsatt i nakken også. Det er store variasjoner på hvordan det kan settes opp. Oppsettingen kan være høy, lav, stram, myk, fyldig eller glatt. Her vil stilvalg påvirke.

– Det gir en ekstra elegant «svung» over et hår som er oppsatt, og løst hår er kanskje det flotteste hvis du har et strandbryllup, forteller Lise.

Hårpynt til brud

Hårpynt kan være den lille prikken over i’en i brudefrisyren, men ‘less i more’ gjelder her også. Har du en brudekjole av den enkle sorten, kan man selvfølgelig spe på med litt ekstra.

– Når det gjelder pynt synes jeg at det kan være veldig vakkert med blomster, gjerne fra brudebuketten. Dette fikser de for deg i blomsterbutikken.

– Smykker i håret er også populært og kan være veldig nydelig. Har du kanskje en vakker brosje fra en bestemor eller lignende? Det meste kan festes i en oppsats. Om du skal ha slør eller ikke har ikke så mye å si. Det er mulig å slør til både høy og lav oppsetting, avslutter Lise.

Skal du gifte deg og ønsker å bestille en prøvetime på brudefrisyre i Define Salongen? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!