Det var kanskje en god idé å klippe pannelugg da du var hos frisøren, men så ble ikke frisyren helt som forventet. Frisørene gir deg tips til hva du kan gjøre om du angrer på panneluggen.

– Hvis du angrer på å ha klippet lugg, eller bare er blitt lei, kan det være så enkelt at du savner å ha pannen bar. Da trenger du bare å sette luggen vekk, forklarer Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Lise har selv spart ut lugg, og har kjent på den frustrerende følelsen av å ha en frisyre «midt mellom» to frisyrer.

Juks vekk panneluggen

Så lenge panneluggen er lenger enn én centimeter, kan du ganske enkelt «kamuflere» den, ved hjelp av en stram hårspenne og en sterk hårspray, forklarer frisøren.

– Spray litt spray på spennen og panneluggen. Start ytterst på én av sidene, og tvinn litt og litt av håret stramt langs pannen. Fortsett å tvinne helt til du kommer litt forbi luggen. Ta med litt langt hår, og fest med spennen før du sprayer godt med hårspray.

– Dette trikset har jeg brukt hver gang jeg enten ville style håret uten lugg, eller mens jeg sparte ut, sier Lise.
Hvis du ønsker en annen variant av frisyren, kan du dele luggen langs skillen og tvinne hårdelene til hver sin side.

Be frisøren tynne panneluggen

Om luggen din er tykk og rett, kan den være vanskeligere å style til siden. Det er imidlertid noe frisøren din kan hjelpe deg med.

– En tykk lugg gir en veldig kul look, men hvis du vil spare den ut, bør du be frisøren din om å tynne den litt ut, forklarer Lise.

Så snart panneluggen er tynnere, blir den også mykere og mer medgjørlig, slik at du kan forme den enklere, eller sette den vekk.

Slik styler du en lang pannelugg

Ifølge Hebbe, som er partner ved Floww frisører i Oslo, kan en lugg kreve en god del styling. Hvis den i tillegg er blitt litt lang, kan den være ekstra trøblete å style.

– Hvis du ikke rekker å gå til frisøren, eller har begynt å spare den ut, kan du prøve dette: Føn luggen innover med en rundbørste, eller bøy den innover med en stor krølltang, forklarer frisøren, og legger til:

– Hvis du ikke har en stor krølltang, kan du varsomt bøye innover med rettetang, uten at det blir en knekk i håret. Deretter børster du luggen til siden, og sprayer over med hårspray. Prøv, det funker!

Om du vil beholde luggen, bør du gå regelmessig til frisøren. Hvor ofte du trenger å stusse den, avhenger av hvor raskt håret ditt vokser.

– Hvis du er en fast og regelmessig kunde, har de fleste frisører lite imot å spandere et par minutter på deg, og gi deg en gratis stuss av luggen. Spør frisøren din når du er der for en hel klipp, tipser Hebbe.

Tips! Ønsker du å prøve en frisyre med lugg? Start med en som er litt lang, myk og oppklippet, og be frisøren om å ikke klippe en for tykk lugg første gang.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!