Har du planer om å stripe håret selv? Da har håreksperten vår noen gode og viktige tips til deg.

Det har etterhvert kommet mange gode hjemmeprodukter på markedet for å stripe håret selv. Det er viktig å følge produktanvisningen nøye for at resultatet skal bli bra og det er særlig viktig å følge innvirkningstidene, forteller Lise Holm-Glad, leder for Define Frisørteam.

Dette trenger du for å stripe håret selv

  • Stripe-kit som inneholder plasthette og heklenål
  • Sjampo og balsam for å pleie farget hår

Før du setter i gang

Håret behøver ikke være nyvasket, men du bør du ikke ha hatt noe hårolje, eller mye styling i håret før du setter i gang. Da kan du nemlig risikere at fargen tar ujevnt.

Hvis du bleker eller lysfarger håret, bør du ha på deg en t-skjorte du ikke redd for. Alle mørke klær kan bli bleket av lysfarging, og har skaden først skjedd så går det ikke bort igjen!

Smør en fet krem langs hårfestet i ansiktet, på hals og langs ørene slik at hårfargen ikke setter seg fast på huden.

Unngå dette hvis du vil stripe håret selv

– Det er veldig viktig å ikke påføre lysfarge på allerede lyse områder. Håret kan i verste fall falle av hvis det er bleket fra før. Det gjelder også solbleket hår, forteller Lise.

Hun påpeker også at hvis du har farget håret tidligere i mørkere nyanser, vil dette kunne gjøre at lysfargen ikke har like god effekt som på din naturlige farge. Dette gjelder selv om det er lenge siden du farget håret.

Husk!

Lyse farger og bleking sitter i permanent siden fargepigmentene i håret trekkes ut ved en slik behandling. Lise sitt råd er derfor å ta få striper slik at etterveksten ikke blir så markert når håret vokser ut.

Rødfarger er vanskeligere å lysne enn andre nyanser. Farget hår i alle brun og rødnyanser er vanskeligere å lysne enn naturlige hårfarger og kan lett få et uønsket gul/oransjeskjær.

– For å unngå dette må det ofte kraftigere bleking til, og da er frisøren et tryggeste valget, anbefaler Lise.
Når du har tatt valget og er klar for å stripe håret hjemme er det viktig å følge ekspertens veiledning for et vellykket resultat.

Her er Lise sine råd for å få nye lekre striper:

Fremgangsmåte

  1. Børst godt gjennom håret og legg det i midtskill
  2. Fest hetten så stramt du bare orker og klarer.
  3. Det er punkter i stripehetten som markerer hvor du skal trekke ut håret, men du behøver ikke trekke ut i alle. En hovedregel er å ta litt tettere i fronten og på toppen. Ta heller litt for få!
  4. Bruk en børste med myk naturbust og børst gjennom stripene du har trukket ut, da får du med deg alt.
  5. Følg bruksanvisningen på pakken når det gjelder innvirkningstid. Husk at lysfargen virker med en gang så det lønner seg å være rask
  6. Skyll fargen godt ut mens du fortsatt har på hetten
  7. Bruk balsam og skyll den ut før du drar av hetten, så blir det enklere å få den av.
  8. Vask håret to ganger og påfør balsam igjen til slutt

Slik striper du kun etterveksten

– Du bestemmer også her om du vil dra ut striper i hele hetten eller om du kun vil ha noen, sier Lise.

Når det gjelder ettervekst anbefaler hun å dra ut hår kun oppe på toppen av hetten, oppe bak og oppe på sidene for ikke å bleke for mye slik at håret blir helt blond. Det er bedre med for lite av gangen enn for mye. Er du ikke fornøyd kan du stripe det på nytt.

Slik bevarer du stripene

Når jobben er gjort og du er i mål med et vellykket resultat ønsker du selvsagt å bevare stripene så lenge som mulig.

Da er det viktig å bruke en sjampo og en balsam som tar vare på farget hår. Define Color Care inneholder kameliaolje som bidrar til å bevare hårfargen lenger. Serien gir fargebevaring, pleier håret og har en anti-frizz effekt. Resultatet er et mykt og glansfullt hår.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!