Flatt hår? Glatt hår? Da må man ty til noen triks for å få litt luft og volum i håret. Vi har fått Lise Holm-Glad, leder av Defines frisørteam, til å dele sine beste tips for å få mer volum i frisyren.

Lise forteller at hun selv har veldig glatt og flatt hår, og bruk derfor disse tipsene selv. Oppskriften ser kanskje lang ut, men det er faktisk verken så tidkrevende eller vanskelig som du kanskje skulle tro. Les Lises frisørtips:

1. Velg riktig sjampo

Det første, og dette er viktig, er valg av sjampo. Her kan du velge Define Strength &Volume Shampoo Ingen fuktighets- eller glansgivende sjampo med andre ord. Hvis håret ditt er veldig flokete og tørt i lengdene kan du bruke litt balsam med fuktighet kun i lengdene, men det beste blir om du også velger styrkende eller volum balsam også her. Påfør minst 10 cm fra hodebunnen og ut i lengdene.

2. Tørk håret med håndkle

Etter at du har vasket håret, tørker du det godt med håndkle. Selv liker jeg å bruke håndkleturban i mikrofiber, de trekker godt ut fuktigheten av håret, og du minimerer slitasje ved ikke å starte føn på klissvått hår.

3. Volum Mousse

Påfør Define Volume Mousse innerst ved hodebunnen og børst gjennom håret så får du den fordelt utover, men husk at den har mest nytte innerst ved røttene.

4. La håret lufttørke før føn

Jeg lar håret mitt lufttørke så lenge som mulig før jeg begynner å føne. Hvis jeg bruker vanlig føner, løfter jeg håret opp fra hodebunnen med fingrene samtidig som jeg føner, husk at føneren skal rettes inn mot røttene da får du løft. Så drar jeg alt håret over på en side og føner innerst og deretter alt håret mot den andre siden. Hele tiden mens jeg løfter det fra hodebunnen med fingrene.

Håret må være 100 prosent tørt før du avslutter fønen ellers klapper det sammen igjen med en gang. Ekstra hold og volum får du hvis du sprayer litt Instant Volume Spray nærmest røttene, den er magisk! Bruk litt hårspray til slutt.

5. Bruk rundbørste som verktøy

Når jeg har ekstra tid bruker jeg en føner med montert rundbørste, dette er det beste verktøyet jeg vet for det er enkelt og raskt.
Jeg setter vekk toppen med en klype og jobber med oppover. Det viktigste er ikke å rulle inn tuppene (selv du da får en nydelig Hollywood-svung), men å løfte håret opp fra hodebunnen. Gjør dette gjennom hele håret. Håret kan være nesten helt tørt før du bruker denne føneren så det er ikke så slitsomt heller.

Hvis håret mitt er litt slapt og ustelt dagen etter at jeg har vasket det, bruker jeg denne føneren i tørt hår, det funker kjempebra! Igjen så er jeg glad i å bruke Instant Volume Spray ved røttene også dag 2 etter vask.

P.S. Se filmen med Isabell – her bruker hun føner med rundbørste.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!