Gå høsten i møte med disse populære frisyrene og du vil uten tvil være festens dronning.

Før du velger en frisyre står du mellom valget om du skal glatte ut eller krølle opp håret. Hver gang du skal bruke krøll- eller rettetang vil det gå lettest og raskest hvis du jobber systematisk:

  • Del håret inn i seksjoner med store plastklyper.
  • Begynn nederst i nakken og jobb deg opp og fram.
  • Spray med Define Natural Hold hairspray i håret før du krøller.
  • Ikke ta for mye hår i tangen om gangen, da blir ikke alt håret like varmt og du kan få et ujevnt og mindre holdbart resultat.
  • For å få frisyren til å holde best mulig, bør du avslutte med hårspray.

Oppsatt hår

Et oppsatt hår gir det lille ekstra til antrekket og det kan utsette hårvasken en ekstra dag! Det viktigste du bør tenke på da er å preparere håret først. Skal du sette opp håret samme dag som du har vasket det, bør du unngå sjampo og balsam med mye fuktighet da det gjør håret mykt og glatt, dermed vanskelig for nåler og spenner å få feste.

  • Bruk en styrkende sjampo og balsam. Balsam tar du kun i lengdene.
  • Etter at du har håndkletørket håret, tar du i mousse eller en Texturiser som gir håret støtte.
  • Bruk alltid hårspray for å få oppsatte frisyrer til å sitte. Husk, tørrsjampo gir alltid ekstra volum i frisyren, både i nyvasket – og ikke nyvasket hår.

TIPS! Det er lurt å tupere håret litt innerst ved hodebunnen der du skal sette hårspenner, det gjør at spennene får bedre feste og du unngår at frisyren sklir ut. Tupér alltid på undersiden av hårdelen..

Løs hestehale

Hestehale er fortsatt inn, og du kan enkelt gjøre litt ekstra ut av den. Hvis du vil ha en myk og løs hestehale, bør du bruke mousse i fuktig hår og klemme frem krøll og fall i håret mens det tørker. Har du ikke tid til å vaske håret, gjør tørrsjampo susen.

Slik gjør du: Del først opp håret bak fra øre til øre og la det henge igjen foran. Sett deretter håret bak i en strikk i nakken. Deretter tvinner du sidehåret løst og fester det med små spenner så nært strikken/spennen som mulig. Dette gir en mer oppsatt look. Spray med hårspray for ekstra holdbarhet.

Stram hestehale

Hvis du liker stram og glatt hestehale, begynner du med å ta litt mousse i håret. Hvis du tuperer håret litt opp i kronepartiet får du i tillegg en fin hodeform. Men pass på at du har hår som du legger over tuperingen etterpå, slik at overflaten er glatt og glansfull. Avslutt med sterk hårspray.

Glatt bakover eller skill?

Har du har et avlangt og smalt ansikt er det ikke alltid det peneste å ta håret rett bakover. Del det da inn i sideskill, gjerne på skrå eller i sikksakk, med enden av en kam. Deretter kan du også her bruke samme teknikk som ved løs hestehale, og sette strikken i nakkepartiet først og deretter feste sidepartiene med små spenner så nært hestehalens festepunkt som mulig. Bruk hårspray til slutt.

TIPS! Fest hestehalen høyt mot toppen av hodet for retro-look, eller lavt i nakken for en mer etnisk/flamenco stil.

Flette med hårbånd

Hårbånd er supertrendy, og det kan gi det lille ekstra til antrekket og oppsettingen. Bruk et hårbånd som matcher fargene i antrekket. En enkel sideflette blir super søt hvis du fletter inn et hårbånd: Sett hårbåndet på toppen av hodet og knyt i nakken, flett håret og ta med endene av hårbåndet inn i flettingen.

TIPS! Husk hvis du sprayer med tørrsjampo først får håret ekstra volum.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!