Mens noen ønsker å feste frisyren slik at ikke et eneste hårstrå rører seg, vil andre gjerne vil ha mykhet og bevegelse i håret. Heldigvis finnes det sprayer for begge behovene. Slik velger du riktig hårspray.

De fleste tenker på at frisyren skal holde/vare når de kjøper en hårspray, men det er forskjell på hold og stivhet. Leder for Define frisørteam, Lise Holm-Glad gir deg gode tips til hvilken hårspray du bør velge for å få best resultat:

– Du bør planlegge litt etter hva slags frisyren du skal ha, og hvordan finish du ønsker. Ønsker du for eksempel en styling som skal sitte helt fast, eller vil du at håret skal ha naturlig bevegelse?

Hårspray som gir god hold

– Med korte frisyrer ønsker man som regel at håret skal sitte helt fast, og da er det viktig med en supersterk hårspray. Den skal brukes helt til slutt når du er superfornøyd med resultatet.

Hun tipser også om at du gjerne kan bruke en fleksibel hårspray underveis til å forme håret slik du ønsker.

– Det samme gjelder for stramme oppsetninger som skal holde seg helt på plass. For å få en oppsetning som er enkel å forme og feste, er det lurt å bruke litt hårspray mens du lager frisyren. Da må du bruke en fleksibel hårspray, som lar deg forme og børste i håret.

Hårspray i reisestørrelse. Foto

Define Extreme Hold Hairspray gir maksimalt med hold og helt perfekt til de stylingene hvor håret skal ligge helt fast. Dette gjelder oftest på litt kortere frisyrer, men er også helt kritisk på oppsetninger.

Fleksibel hårspray som gir bevegelse

– Noen, og særlig de med litt lengde i håret, ønsker å ha mykhet og bevegelse i håret, men at formen, hvis man for eksempel har krøllet det litt, skal holde seg. Da fester du det med en fleksibel hårspray. Formen holder, men håret er likevel i bevegelse.

Define Flexible Hairspray gir fleksibelt hold med en naturlig finish og er perfekt til frisyretrenden som er nå. Med fall/bølger og tekstur i håret skal det være mykhet og bevegelse i håret, men formen skal fremdeles vare. Dette er også en god spray å bruke til prepping og forming underveis. Ikke minst er hårsprayen enkel å børste ut.

– Styling med mykhet og bevegelse i håret gjelder ofte litt lenger hår, men også nå på korte frisyrer, og til sesongens trend med naturlig tekstur i håret. Dette er min nye favorittspray, avslutter Lise.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!