Har du tynt hår, bør du prøve en av disse frisyrene. Følger du ekspertens stylingtips, får du fylde og volum i en fei.

Enten du har tynt hår fra naturens side eller opplever at håret blir tynnere på grunn av slitasje, kan riktig klipp gjøre mye for deg med tynt hår. Men selv om det finnes en hel del fine frisyrer for tynt hår, er det viktig å ta godt vare på håret.

– Det som sliter mest på håret og gjør at det brekker lettere, er lysfarging og bleking, sier Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Hun forklarer at mange har tynt hår fra naturens side og her er det genene som spiller inn. Håravfall i gir selvfølgelig tynnere hår og det kan være mange årsaker til det. Bleking er den behandlingen som gir mest håravfall, og det gjelder også selv om du «bare» striper håret. Hormonendringer i kroppen som graviditet eller amming kan gi tynnere hår, men dette er heldigvis forbigående. Shampo og balsam med proteiner er det beste for å styrke håret og kan motvirke håravfall som er forårsaket av sterke fargebehandlinger eller mye bruk av varmeredskaper.

Skap en illusjon av fyldig hår

– Som de fleste vet, finnes det ingen vidunderkur som gir deg mer hår. Men om du har naturlig tynt hår, er det flere ting du kan gjøre for å gi håret ditt mer fylde, sier Lise.

Det ene er å velge en klipp som gir inntrykk av at du har mer hår enn du faktisk har. Frisørens hovedregel for frisyrer til tynt hår er å skape en illusjon av mest mulig fylde ved at overhåret er lengre enn resten av håret. Dette gjelder enten du velger å ha kort eller langt hår.

– Det er dumt å klippe for mye støttehår hvis håret er lengre enn 15 centimeter. Da vil tuppene fort virke slitt, og håret oppfattes tynnere.

Det er best å klippe håret forsiktig opp. Hele lengder og rettere linjer vil få klippen til å virke fyldigere.

Kort og tynt hår

Det er flere frisyrer for tynt hår som passer for deg som vil ha en kort klipp. Pixie, pasje og korte bobfrisyrer er gode valg. Håret bør ikke klippes for kort i indre området, altså på øverste del av hodet, hvis håret skal se fyldigere ut. Klipp det heller kortere og renere under.

kort hår - tynt hår
– Det er best å beholde litt hele lengder i overhåret, og gjerne litt ekstra lengde i front, for eksempel med en sidelugg, sier Lise.

Mellomlangt og tynt hår

Bob går aldri av moten og ulike varianter av bob kan gi tynnere hår fin fylde, og her kan du variere lengden litt etter hva du foretrekker.

bob - tynt hår
– Gradering bak får håret til å virke fyldigere, men du kan også klippe det forsiktig opp slik at du kan rufse det opp med volum- og stylingprodukter.

Håret vil framstå enda fyldigere hvis du gir det bølger under stylingen.

– En klassisk bob med hele lengder er fint og kan funke både med og uten lugg, sier hun. mange gruer ser for å klippe lugg fordi det er litt ekstra jobb med den og særlig hvis håret lett blir fett. Et par dusj med tørrsjampo så er luggen god som ny!

Langt og tynt hår

Hvis du har veldig tynt hår, kan en frisyre med veldig langt hår framheve dette. Derfor fraråder håreksperten dette, med mindre du vil gå for extensions. Gjør du det, er det ekstra viktig å skifte dem ut til riktig tid, siden de sliter på håret og vil gjøre det enda tynnere.

Hun sier at det likevel er mulig å få langt og tynt hår til å se fyldigere ut.

– Ønsker du deg langt hår, kan du gå for en frisyre som går litt nedenfor skuldrene, hvor håret er klippet kortere i fronten, men har hele lengder ellers, sier hun.

Klipp håret ofte

Har du tynt hår, er det ekstra viktig å stusse det jevnlig for å unngå at det ser pjuskete ut.

– Plei det godt selv om det er tynt. Husk at styling er viktig for at håret skal se fresht og fyldig ut.

Velg riktig sjampo og balsam

Når du har fått riktig klipp, gjelder det å gi håret mer fylde, både når det vaskes og styles. Bruk en volumsjampo heller enn en fuktighetstgivende sjampo og påfør alltid balsam bare i lengdene, ikke i røttene eller hodebunnen.

– Det at en balsam heter noe med «volum», betyr ikke at den gir volum, men at den er lettere enn andre balsamtyper og tynger håret mindre, sier Lise.

Det kan også lønne seg å bruke en fuktighetsgivende kur i ny og ne, da den vil bidra til å holde håret sunt og livlig. Hvis du farger håret, bør du bruke en proteinkur for å unngå slitasje.

Føn håret helt tørt

Håreksperten minner om at det å føne håret kun gir volumeffekt når du føner håret helt tørt. Derfor er det best å begynne med føningen når håret er nesten tørt, ikke når det er dryppende vått.

– Hvis du tar mousse i fuktig og nyvasket hår, vil det gi håret støtte og volum. Om du i tillegg bøyer hodet framover og blåser på undersiden med føneren, gir dette mer fylde til frisyren, sier hun.

Du kan også skape volum med hårføneren og litt hårspray. Start med tørt hår og tvinn en hårdel på tykkelse med en finger, spray den med hårspray og føn et par minutter. La hårseksjonen avkjøles helt før du løser den opp og fortsetter med en ny hårdel.

– Spray er din beste venn når det gjelder å få en fyldigere «look». De som er beregnet for tørt hår, er dem som egner seg aller best til å gi volum.

Stylingprodukter som gir løft

Har du tynt hår, bør du være ekstra forsiktig med å velge hårprodukter som tynger håret. Unngå fete kremer, paster eller oljer, og prøv heller å bruke mousse, saltvannsspray, tørrsjampo, hårpudder eller hårspray for å gi håret hold, volum og fylde.

Tørrsjampo er ikke bare et supert produkt når du ikke får vasket håret, men også til selve stylingen. I tillegg til å trekke fuktighet ut av fett hår, tilfører nemlig tørrsjampo volum og tekstur. Dermed er de geniale også i nyvasket hår, særlig i tynt hår eller hår som blir veldig glatt når det er nyvasket.

– Spray litt tørrsjampo eller volumspray innerst ved hodebunnen i nyvasket og tørt hår, så gir du det mer fyldighet og støtte, sier Lise.

Fem kjappe om tynt hår

  1. Sørg for å unngå unødvendig slitasje og plei håret godt slik at det holder seg sunt og sterkt.
  2. Rådfør deg med frisøren din og finn en klipp som bevarer flere hele lengder og støtter håret slik at det framstår fyldigere.
  3. Stuss håret jevnlig for å unngå slitasje og pistrete tupper.
  4. Unngå tunge eller fete produkter både når du vasker håret og når du styler det.
  5. Bruk stylingprodukter og -teknikker som gir fylde og volum. Gå for tørrsjampo, spray eller mousse som gir håret volum og tekstur. Krøll gjerne håret litt for ekstra volum.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!