Dyretesting

Define er opptatt av dyrevelferd og kan garantere at ingen av våre produkter eller ingredienser er testet på dyr, i henhold til regelverket i EU. Her kan du lese mer om dyretesting av kosmetiske produkter.

11. mars 2013 ble en milepæl for bevisste kosmetikkforbrukere, dyrevernere, og ikke minst for forsøksdyrene. Da trådte nemlig EUs forbud mot dyretesting av kosmetikk i kraft – et forbud som har vært en del av kosmetikkdirektivet fra 2003. Disse reglene gjelder i hele EU, og gjelder for Norge også.

Bestemmelsene sier at kosmetikk som er testet på dyr ikke lenger kan selges eller markedsføres i EU. Dette gjelder ikke bare ferdig produkt, men gjennom hele produksjonsprosessen – ingredienser og råmaterialer inkludert.

Utfasing av dyretesting

Til tross for at dyretesting av kosmetikk i EU har vært forbudt i mange år, har det vært en utfasing av dyretesting de siste 14 årene:

  • 2004: Forbud mot å dyreteste ferdige kosmetikkprodukter
  • 2009: Forbud mot å dyreteste kosmetiske ingredienser
  • 2009: Forbud mot å markedsføre kosmetikk som er dyretestet – med unntak av kosmetikk som ble dyretestet for et av følgende formål: Gjentatt forgiftning, giftighetstesting på gravide dyr, og forgiftningsprosesser (toksiokinetikk). Dessverre krevde de tre testformålene fortsatt mange forsøksdyr.
  • 2013: Forbud mot å dyreteste kosmetikk for disse tre formålene også

Likevel ser vi at land som USA og Japan ikke har spesielle regler som begrenser bruken av dyretesting i kosmetikk. I tillegg er det faktisk slik at i Kina krever myndighetene at all kosmetikk som selges på det kinesiske markedet, må være dyretestet.

Det vil si at du trygt kan bruke Define og andre produkter som er produsert i Norge og Europa uten å bekymre deg for at de er dyretestet.

Cruelty Free

Mange lurer på om det er forskjellig på “ikke testet på dyr” og “Cruelty Free” – og det er det. At et produkt ikke er testet på dyr kan fortsatt bety at ingrediensene er det, mens Cruelty Free betyr at ingen av ingrediensene er testet på dyr. Likevel betyr det ikke at Cruelty Free-merkede produkter er veganske.

Vi i Define er alltid opptatt av at ingrediensene våre skal være de tryggeste for forbruker og vi søker hele tiden etter ingredienser med god miljøprofil som samtidig tar vare på både deg og dyrene.