Trikset bak en vellykket klipp? Unngå at frisøren snakker over hodet på deg! Her er åtte ord du bør kunne før du setter deg i frisørstolen.

Hårfestet: Dette er linjen der håret starter å vokse, altså rundt ørene, langs nakke og panne.

Crest: Dette er det bredeste området på hodet, rett ved tinningen.

Pointe: Å pointe betyr at frisøren bruker spissen på saksen og klipper inn mot håret – istedenfor å klippe det rett over. Dette er en teknikk som ofte brukes etter at lengden på håret er klippet riktig for å få myke overganger, slik at håret legger seg fint.

Effilere: Her bruker frisøren en saks som har kam på ene siden og har litt av samme effekten som å pointe, men denne bruker vi også for å tynne ut håret.

Slice: Det er når frisøren bruker saks eller kniv, og “skjærer” ut lengder i håret. Dette gjøres for å tynne ut håret, og ikke minst for å skape støtte og hold.

Maskinkort: Skal du ha en maskinkort klipp så bruker frisøren en klippemaskin. Disse kommer i flere størrelser der man kan sette på en “sko” med enten to, tre eller fire millimeter.

Skinfade: Denne teknikken brukes ofte på sidene og i nakken, og kan også kombineres med disconnection. Skinfade betyr at håret er klippet fra 0, altså veldig, veldig kort, og utover i gradering – som vil si at det gradvis blir lenger og skaper en fin form på bakhodet.

Razorfade: Denne teknikken er det samme som skinfade, der den går fra helt barbert og lengre utover. Razorfade brukes ofte om frisyrer som er nesten helt skinna på sidene, for så å gå rett over til lange lengder (disconnection).

Disconnection: Det betyr at håret kan gå fra helt barbert, eller veldig kort, til lange lengder uten overgang. Overgang vil si gradvis økning. Et eksempel på dette er frisyren som kalles undercut. Den er veldig kort på sidene og i nakken, men har lange lengder oppå hodet.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!