Mens noen ser på en hårklipp som et slitsomt gjøremål, velger andre å se på det som en deilig oppfriskning av manken. Litt forberedelse må til for å få den perfekte hårsveisen. Dette bør du vite.

Det første spørsmålet som oppstår er: Hvor ofte skal håret klippes? Her finnes det mange tips og råd, men svaret er rett og slett når du ikke får til stylingen lenger, eller at du ser hår som stikker ut i nakke og ved ørene.

– De som har veldig kort hår, merker allerede etter fire uker at håret begynner å se ustelt ut. Lenger frisyrer, med mykere linjer langs hårfestene, tåler å vokse lenger. Seks uker er ganske vanlig, men igjen det kommer an på frisyren, tykkelsen på håret og hvor fort håret vokser, forklarer Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Hva slags frisyre kler du egentlig?

Her handler det selvfølgelig mye om hva slags stil du ønsker, men det er også andre ting du må tenke på:

– Ofte er det slik at frisører tenker på hode- og ansiktsformen, og bygger ut volum for å kompensere for for eksempel et smalt crestområde, og tynner ut der hvor ansiktsformen er bredest, er Lises frisørtips til gutta.

Hun legger også til at tilpasning av alt kombinert: hårtype, ansikt- og hodeform og ikke minst stil, er viktig å huske på.

Hva snakker frisøren om?

Noen ganger kan det virke som om frisører snakker et helt annet språk enn deg, og det gjør de kanskje med uttrykk som crest og effilere. Men det er ingenting i veien for å spørre hvis du er usikker på hva de mener.

Hvordan finner du riktig frisør?

– Jeg tenker at man raskt finner ut om det er god kjemi, eller ikke. Den frisøren du synes det er lett å stille spørsmål til, eller som forklarer deg hvilke muligheter du har med håret og så klipper det slik dere ble enige om, det er din frisør, forteller Lise.

Hun anbefaler også å prøve forskjellige frisører.

– I en salong er det ikke slik at frisøren føler seg dumpa om du går til en annen. Det er faktisk helt ok, avslutter hun.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!