Har du aldri hatt kort hår, er nok terskelen litt ekstra høy – men her har du seks gode grunner som kanskje vil overbevise deg til å la lokkene falle og klippe håret kort.

Det er lett å gå for de trygge valgene, også i frisørstolen. Men hva er egentlig det verste som kan skje? De fleste frisyrer – også korte – kan styles på flere ulike måter. Og ifølge Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, kan alle kle en kort frisyre.

– Her er det formen og hvor kort håret er som teller. Jeg synes også det blir feil å si at enkelte ansiktsfasonger kler kort hår og andre ikke, for det handler mye om resten av stilen, sier Lise.

Kine Sneen, som er daglig leder ved Studio K i Trondheim, sier at mange er bekymret for å angre etterpå.

– I tillegg at prosessen med å la håret vokse ut igjen da kan virke veldig lang. Men man må ikke glemme at man også kan ha mange morsomme frisyrer underveis, sier hun.

I det siste har vi sett mye til korte frisyrer, alt fra helt korte «buzzcut»-frisyrer på catwalken, Skam-Emmas avslappede korte klipp – og utallige varianter av den velkjente «boben».

Her er frisørenes argumenter for å klippe håret kort

1. Det sparer deg mye tid

En kort frisyre vil aldri kreve like mye tid på styling som en lang frisyre. Bare tenk deg hvor mye kortere tid det vil ta å vaske og føne håret! Ifølge Lise er «Emma-frisyren» – eller rettere sagt frisyren til skuespillerinnen Ruby Dagnall – et godt eksempel på en frisyre som styles raskt. Den krever få produkter, og viser at en ikke trenger å styre unna en kort frisyre selv om man har en verv.

– Så lenge frisyren er godt klippet, krever den lite styling. Det ser også ut til at hun har en verv på den ene siden hvor håret deler seg, men når håret er klippet på denne måten; oppklippet og med myke linjer, så fungerer frisyren både med luggen ned i pannen og til siden.

2. Det gir en frisk start

Kort hår vil gi deg en helt ny «look», særlig om du ikke har hatt en liknende frisyre tidligere. Dessuten er en drastisk klipp en ypperlig anledning til å kvitte seg med ettervekst og finne tilbake til sin naturlige hårfarge.

– Ikke minst vil du bli kvitt alt av slitte tupper. En frisk start, helt enkelt, sier Kine.

3. Det er rett og slett deilig

De som har hatt en kort frisyre vil skrive under på dette: En kort frisyre kjennes lett og luftig ut. I tillegg er det mye enklere å få bukt på statisk hår med en kort klipp.

– Det er superdeilig og lett, og om sommeren slipper du svett og klam nakke, legger Lise til.

4. Hvis du kler hestehale, så kler du også kort hår

Om du ofte går med hestehale og trives med det, kan du ifølge Lise også trives godt med kort hår.

– Mange tenker kanskje ikke over det, men når man har håret trukket tilbake i en hestehale, så ser det nesten ut som om man har en kort klipp. Om du synes at du kler hestehale, så er sjansen stor for at du også vil like å ha håret kort.

5. Det er noe alle bør prøve minst én gang

Det finnes mange varianter av kort hår, og både Kine og Lise mener det finnes korte frisyrer som alle kan kle. Man kan imidlertid trenge litt veiledning på veien, og her vil frisøren din kunne bistå med hjelp.

Liker du lugg, kan du for eksempel velge en frisyre som er lenger foran og kortere bak. De kan gjerne styles på flere ulike vis, slik som «Orange is the new black»-stjernen Ruby Rose sin korte «undercut»-klipp.

Er man ikke fullt så vågal, kan man velge en tryggere frisyre, for eksempel en kort «bob».

– Uansett variant: En kort frisyre er noe alle bør prøve minst én gang i livet. Ikke vent til du blir gammel og grå, er Lises oppfordring.

6. Håret gror ut igjen

Skulle du bli lei eller angre på klippen, så vokser jo håret ut igjen.

– Det er individuelle forskjeller, men håret vokser så mye som én til tre centimeter i måneden, forklarer frisørene.

Det betyr at det ikke vil ta altfor lang tid før håret har blitt langt nok til at du kan klippe en ny frisyre.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!