Hvis du ofte har dårlig tid om morgenen, så bør du vite at det er faktisk ganske enkelt å krølle håret mens du sover. Med dette trikset får du myke krøller over natten.

Hyppig bruk av rettetang eller krølltang, kan gi slitasje på håret. Dessuten er det ikke alle som har tid til et omfattende «hårrituale» hver eneste dag. Til deg som ønsker å spare tid, og skåne håret, har Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, et enkelt og genialt triks på lur.

– Alt du trenger er et hårbånd, som du surrer håret rundt. Deretter legger du deg til å sove, og neste dag har du fine krøller, sier hun.

Hvor definerte krøllene blir, avhenger av hvor små hårdeler du tar om gangen, og hvor stramt du surrer. Mindre hårdeler som du surrer stramt, gir mer definerte krøller enn større hårdeler som surres løst.

– Jeg har prøvd litt forskjellig, og dette er så latterlig enkelt! Trikset fungerer også godt på ganske korte bober, hvis en ønsker å tilføre frisyren litt fall og bevegelse.

Hvis håret ditt er tykt, er det ikke sikkert at fuktig hår vil rekke å tørke i løpet av natten. Derfor er dette tipset best å bruke på tørt, og ikke vått hår.

– Du kan bruke varm føner, hvis du har dårlig tid og gjør dette på dagen. Varme omformer håret. Så rull opp, føn med sterk varme i fem minutter, og la det avkjøle i fem minutter, før du tar ut båndet.

Slik gjør du, steg for steg:

1. Finn frem et hårbånd, som ikke er for stramt, slik at det ikke er ubehagelig å sove med.

2. Tre hårbåndet over håret. Jo høyere du setter det på hodet, desto mer krøller eller fall vil du få.

3. Start fremme ved pannen, og surr én hårdel rundt hårbåndet. Når du surrer neste hårdel, tar du med den første videre rundt.

4. Fortsett hele veien bak, og gjør det samme på den andre siden av hodet.

5. Etter at håret er rullet rundt hårbåndet sprayer du godt over med Natural Hold hairspray fra Define. Du kan godt føne lett over med en hårføner, eller bare sove med hårbåndet på.

6. Etter en god natts søvn, ruller du håret forsiktig ut.

7. Tilfør ekstra tekstur og volum ved å bruke en stylingspray, eller kun spray hårspray over, for å få bølgene til å sitte.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!