Mange har klippet håret, for så å angre etter en stund. Det gror selvsagt ut igjen, men hva bør man egentlig gjøre i fasen mellom to frisyrer?

Ifølge Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, er det første du bør gjøre å si fra til frisøren om at du har lyst til å spare til lengre hår. I tillegg mener hun det er en god idé å finne en frisyre du ønsker å spare til.

– På den måten kan frisøren din hjelpe deg med å klippe de riktige partiene litt kortere enn andre, for at du skal få en form på håret under sparingen. Det kan også være lurt å ha med et bilde til frisøren, slik at dere jobber mot det samme målet, sier Lise.

Ikke styr unna frisøren når du sparer til langt hår

Selv om det kan virke logisk å ikke klippe seg når du ønsker en lengre frisyre, kan jevnlige frisørbesøk være helt avgjørende for hvordan du føler deg underveis i prosessen.

– Så lenge håret ditt er over skulderlengde bør du klippe deg mellom hver fjerde og sjette uke, slik at du skal se velstelt ut og for at frisyren din skal fungere, påpeker hun.

Etter at håret har vokst forbi skuldrene trenger man imidlertid ikke klippe seg like hyppig. Da holder det ofte å ta en tur til frisøren hver tredje eller fjerde måned – for å holde spissene sunne.

Eksperimenter med styling og farge underveis

Selv om lengden kanskje ikke er slik du ønsker, skal en ikke undervurdere effekten av en ny hårfarge.

– At hårfargen er fin har veldig mye å si for hvordan du føler deg. Noen lyse striper, balayage-teknikk for å løfte volumet, eller en toning i en frisk nyanse kan gjøre at du straks føler deg mer velstelt, sier Lise.

Definefrisør Ann Kristin Storevold mener det er viktig å gjøre en ekstra innsats når en sparer til lengre hår. Tester man ut ulike stylingprodukter og håraccessoirer kan mellomfasen rett og slett bli litt morsommere.

– Spray litt teksturspray i håret. Samle det opp mot kronepartiet. Fest med spenner og la noen spisser være løse. Prøv deg frem med forskjellige tilbehør og produkter, og eksperimenter med krøll- eller rettetang, foreslår Ann Kristin.

Sparer du ut panneluggen?

Om du ikke lenger ønsker å ha pannelugg er det flere ting både du og frisøren kan gjøre mens den vokser ut.

– Få frisøren din til å tynne den ut nederst i lengdene, slik at det blir lettere å style den til siden, råder Lise.

Om panneluggen er litt uregjerlig, kan det hjelpe å krølle den litt innover. Bruk rettetang eller krølltang i spissene, for å få den til å ligge til siden. Om ikke engang det hjelper, kan du alltids tvinne luggen og feste den med spenner.

Sparer du fra en helt kort frisyre?

Det tar tid å spare ut en helt kort frisyre – men mellomfasen trenger ikke være en tid der du mistrives.

– Den gylne regelen er å spare ut lengdene på toppen først, og holde håret i nakken kortere. Etter hvert som overhåret blir lengre kan du få frisøren din til å klippe håret nærmest hårfestet litt tynnere, slik at du slipper bulker og ukledelig volum, samtidig som du kan forme spissene til en flatterende frisyre. Etter hvert kan du legge spissene bak ørene, for en velstelt og fin frisyre.

For å definere spissene kan du prøve deg frem med litt paste, legger frisøren til.

Sparer du ut en bobfrisyre?

En «bob» som får vokse vilt har en lei tendens til å få «soppfasong». En lang bob som har mye volum nederst og er flat som en pannekake øverst, er ikke veldig kledelig.

– Hvis frisøren din tynner ut lengdene av håret, slik at du får flere lag, blir frisyren med en gang mye finere, forklarer Ann Kristin og legger til:

– Når lengden rekker til det vanskelige punktet mellom kjeve og skulder, synes mange at frisyren ser veldig kjedelig ut. Da bør du krølle håret nederst, både litt utover og litt innover. Det gir et kult, tilfeldig og rufsete resultat. Hvis du er redd for at håret skal bli slitt av varmebehandlingen, kan du eventuelt prøve skumgummiruller du kan sove med.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!