Så snart gradestokken kryper nedover er det mange som får elektrisk hår – og bruker du i tillegg lue gjør ikke det situasjonen noe bedre. Frisørene forklarer hvordan du kan unngå problemet.

Tørt og elektrisk hår er et sikkert tegn på at vinterhalvåret er i gang. Det er nemlig ikke tilfeldig at det er i kjølige perioder at man kjenner at håret oppfører seg litt ekstra vanskelig.

– Elektrisk hår opplever vi når det blir kaldere ute og vi begynner å skru opp varmen inne. Dette gir tørr luft, som påvirker både hud og hår, og gjør at håret blir tørt og statisk, forklarer Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Været er en grunn til at du kanskje har problemer med elektrisk hår. Valg av produkter og hårtype kan være andre årsaker. Dette er frisørenes tre tips mot elektrisk hår:

1. Tilføre håret fuktighet

Problemet er imidlertid ganske enkelt å løse. Når hud og hår blir tørt av den tørre luften, er det beste du kan gjøre å tilføre fuktighet.

– Oljer og stylingprodukter med fuktighet, slik som paste og voks, vil hjelpe deg å unngå statisk hår. Det mest effektive er en god og sterk hårspray. Bruker du nok vil ikke håret bli statisk, sier Kine Weiseth hos Studio K i Trondheim.

2. Unngå syntetiske luer

Å bruke lue gjør selvsagt ikke håret mindre statisk, men det er et dårlig argument for å unngå å bruke lue når det er bitende kaldt ute.

– Hvis du kan så bør du unngå luer i syntetiske stoffer og heller velge en lue i ull eller bomull, tipser Kine.

3. Spray lua med hårspray

Et annet snedig triks, som kanskje ikke mange har hørt om, er å spraye innsiden av lua med litt hårspray, forklarer Lise.

– Da unngår du at håret står rett opp når du drar lua av.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!