Hårvask kan vel ikke være så avansert, eller kan det? Det er ikke alle som tenker over at hvordan man vasker håret kan ha noe å si for resultatet, men det kan det så absolutt. Styr unna de vanlige tabbene, så vil håret ditt takke deg.

Å vaske håret er noe de fleste av oss gjør jevnlig – gjerne hver dag. Shampoo først og så balsam. Ferdig! Eller? Det er ikke det at hårvasken er så fryktelig avansert, men ofrer du den en liten ekstra tanke, så kan det hende at du merker forskjell.

Sjekk hvilke vanlige hårvask-tabber som kan være årsaken til at du har fett hår, tørr hodebunn eller ikke merker effekten av hårkuren:

1. Ikke fuktighetsgivende shampoo til fet hodebunn

Om du raskt får fett hår og samtidig har slitte og tørre tupper, bør du styre unna shampoo som skal gi fuktighet.

Det høres kanskje lite logisk ut, men ifølge Lise Holm-Glad, som er leder for Defines frisørteam, er det en smart regel å velge shampoo som er tilpasset hodebunnen og en balsam tilpasset hårets kvalitet.

– En fuktighetsshampoo vil kunne gjøre hodebunnen din enda mer fet, så da ville jeg heller valgt en volumshampoo, eller en lett silikonfri shampoo – og heller brukt en balsam med masse fuktighet, sier Lise.

2. Ikke påfør balsam i hodebunnen

Påfører du balsam på samme måte som du påfører shampoo, så synder du også her.

– Husk at balsamen ikke skal påføres i hodebunnen, men kun i lengdene, tipser den erfarne frisøren.

3. Ikke skyll håret for lite

Ifølge frisør Kine Steen, ved Studio K i Trondheim, er det svært vanlig at folk skyller for dårlig etter at de har sjamponert håret. Hun anbefaler å legge merke til hvor grundig frisøren skyller håret neste gang du er hos frisøren.

– Når du tror du har skylt ferdig, skyll enda litt til, forklarer hun.

4. Ikke skyll håret i for varmt vann

Det er selvsagt deilig å ta en ordentlig god og glovarm dusj, men hverken håret eller hodebunnen har godt av dette.

– Veldig varmt vann gjør ikke godt for hverken hår eller hodebunn. Avslutt gjerne med kjølig vann etter at du har vasket håret og tatt i balsam. Varmt vann åpner opp skjell-laget og kaldt vann lukker det, sier Kine.

Skjell-laget er det ytterste laget på hårstrået, som skal beskytte håret mot slitasje. Avslutter du med kjøligere vann vil du lett merke at håret virker litt glattere. Dette er kanskje særlig et godt tips for dem med krøller, tipser frisøren.

5. Ikke bruk hårkur til slutt

Tar du alltid i hårkur etter å ha vasket håret med shampoo og balsam? I så fall er du langt fra alene om å gjøre denne tabben. Hårkuren bør nemlig påføres før du tar i balsam og skyller håret i kaldt vann, og ikke etter.

– Balsam lukker skjell-laget i håret og når det er lukket vil jo ikke kuren trekke inn i håret. Mange hårkurer har også denne effekten, dermed er det ikke alltid at du trenger å påføre balsam etterpå. Men det er ikke feil å bruke balsam etter en hårkur uansett, forklarer Lise.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!