Sol og bading kan sette sitt preg på håret ditt, og det er ikke alltid du har plass i bagasjen til alle produktene du trenger. Her er frisørens beste tips til solbeskyttelse for hår i sommerferien.

– Det kan bli trangt i kofferten om du pakker alle skjønnhetsproduktene dine når du skal på ferie. Men det er også mye bra hygieneartikler på flere hoteller, sier Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

En plassbesparende løsning er å fylle dine egne hårprodukter over på mindre flasker, tipser hun. Balsamen din bør du alltid pakke med deg, men du kan godt la din egen shampoo bli igjen hjemme. Det gjelder så lenge håret ditt ikke har et sterkt behov for ekstra fuktighet eller pleie.

– Hotellshampoo fungerer ofte bra for de fleste. Unntaket er deg med nyfarget eller bleket hår, da anbefaler jeg at du også tar med deg pleieshapoo. Og balsamen din bør du alltid prioritere.

Av øvrige hårprodukter anbefaler hun å ta med en teksturspray. Denne sprayen er typisk en kombinasjon av tørrshampoo og hårspray.

– Den vil dekke det meste, siden den gir både volum, tekstur og hold!

Solbeskyttelse og kur på stranda

Når det gjelder solbeskyttelse for hår er det flere grep du kan ta. Men den aller beste beskyttelsen får du ved å dekke til håret, for eksempel med en hatt eller et sjal, ifølge Lise.

– Det viktigste er å beskytte håret når du er ute og bader. Et godt tips er å ta balsam i håret før du skal på stranden, sette opp håret eller flette det, og la balsamen bli værende i håret som en hårkur.

Etter hvert bad bør håret skylles i ferskvann, og deretter kan du ta i mer balsam som du ikke skyller ut. Både saltvann – og særlig klorholdig vann – sliter og tørker ut håret.

For å beholde fuktigheten i håret om sommeren, anbefaler derfor frisøren å være ekstra raus med produkter som tilfører fuktighet. Et godt tips er også å bruke Moroccan Argan Oil hårkur som gir intens pleie og bidrar til å opprettholde hårets fuktighetsbalanse.

Misfarget hår på ferie

Flere ser frem til å få naturlige striper i håret etter å ha tilbrakt tid i solen. Men hvis du har fargebehandlet håret ditt, er det også en sjanse for at du ikke får resultatet du er ute etter.

– Har du naturlige farger i håret, kan lyse striper som solen lager bli veldig pent, sier Lise, og legger til:

– Hvis du har farget håret ditt i mørkere nyanser vil solen bleke fargen, og fargen du får blir varmere, mer rødlig. Har du lysnet håret ditt blir det enda lysere, noe som kan fungere veldig bra om det er det du ønsker. Men husk at dette sliter på håret.

Om du har bleket håret er det i tillegg viktig å være forsiktig med kombinasjonen av sol og salt- og klorvann. Klorvann kan i verste fall gi et grønnskjær til lysnet hår.

– Jeg har sett jenter med bleket hår som har mistet mye hår etter sydenturen, fordi de ikke har hatt god nok solbeskyttelse for håret.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!