Har du hatt lyst til å farge håret? Vel, nå er tiden for det. Det er nemlig om høsten og vinteren du bør teste ut en ny hårfarge. Da holder nemlig fargen lenger og blir ikke så raskt blass.

Leder av Defines frisørteam, Lise Holm-Glad, forklarer at vinterhalvåret er den beste tiden for å teste ut en ny farge, og særlig om du ønsker å farge håret mørkere. Grunnen er at sol og mye bading ofte får hårfargen til å gå ut raskere.

– Når det gjelder å få fargen til å vare lengst mulig er det først og fremst viktig å velge shampoo og balsam som er tilpasset farget hår. Selv om fargeshampooer er mer skånsomme, vil all vask fjerne litt av fargen, og da særlig rødfarger. Derfor bør du ikke vaske håret mer enn du må.

Shampoo og balsam for farget hår. Foto

Etter å ha vasket håret med shampoo, bør du ifølge Lise alltid bruke balsam. Det lukker nemlig igjen skjellagene i håret, noe som er viktig for hårets kvalitet i seg selv, men det gjør også at fargen din sitter bedre.

Stor eller liten forandring?

Før du går inn i frisørsalongen bør du ifølge Hebbe, som er partner ved Floww frisører i Oslo, tenke over hva slags forandring du ønsker.

– Tenker du på å gjøre en turnaround-forandring, eller bare en liten gloss? Eller ønsker du kanskje å ta noen striper eller balayage? Mulighetene er mange, og man kan lett bli usikker, sier han.

Finn gjerne inspirasjon før du kommer til frisørsalongen og ta med deg bilder til frisøren for å vise hvilke tanker du har om ny hårfarge.

Velg riktig type hårfarge

Hvis det er første gangen du skal farge håret anbefaler frisøren å starte med en såkalt gloss eller en mini-color.

– En gloss er en farge man vasker inn og ut av håret. Den varer fra noen vask og opp til omtrent 20 vask, avhengig av porøsiteten i håret ditt og hvor hyppig du vasker det. Klassisk farge er varig og må vokse ut, blekes eller renses for å bli kvitt. Det siste alternativet er mini-color, som er en mellomting mellom gloss og klassisk farge. Ønsker man å lysne håret kan man velge mellom å behandle håret med lystoning eller bleking.

– Lystoning er sterkere enn farge, men mildere enn bleking. Ofte bruker vi en gloss til å korrigere etter en bleking eller lystoning for å få den riktige nyansen, forklarer han.

Om du aldri har farget håret tidligere må du også ta kontakt med frisøren din, slik at du kan ta en allergitest før frisørtimen.

– Dette er påbudt ved førstegangsfarging av hår i Norge. En liten mengde fargekrem blir påført huden din for å se om du får en reaksjon.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!