Hvilken hårtype du har, hvor ofte og hva slags hårprodukter du bruker, samt hvor mye du svetter avgjør hvor ofte håret bør vaskes. Men trenger du å vaske det så ofte som du kanskje tror? Vi har spurt eksperten vår.

Det finnes ingen regler for hvor ofte du må vaske håret. Og vasker du håret en til to ganger i uken, så er det verken skadelig eller uhygienisk. Men hva om man vasker håret hver dag – er det noe som heter “å vaske håret for ofte”?

– Håret vasker du etter behov. Svetter du mye, vil du kanskje vaske det daglig. Men er det for ofte, kan du risikere at du vasker ut de naturlige fettsyrene som smører og beskytter hår og hodebunn. I tillegg er håret svakere når det er vått. Derfor må du gre håret forsiktig for å unngå unødvendig slitasje, sier Lise Holm-Glad, vår egen frisørekspert og leder av Define sitt frisørteam.

– Børst alltid håret mens det er tørt før du skal vaske det, Da blir det mindre floker å gre ut etter hårvasken og mindre risiko for slitasje.

Får du fort fett hår?

Fjerner du de naturlige oljene i håret, kan du havne i en ond sirkel der hodebunnen responderer med å produsere stadig mer fett – mens resten av håret vil bli tørt.

– Får du fort fett hår, bør du drøye litt med hårvasken. Bruk heller litt tørrsjampo i mellomtiden. Og du vil oppdage at ikke blir like fort fett som før.

Men husk at det er flere faktorer som spiller inn på fett hår. Dersom du tar mye i håret ditt, eller om du ofte bruker lue, kan det stimulerer talgproduksjonen og gjøre det mer fett.

– Unngå å børste eller gre håret etter at det er tørket. Dette gjør at du drar sebum (fett) ut i hårlengdene. Børst eventuelt bare hårlengdene, tipser Lise om.

Hårvask til ulike hårtyper

Hårtypen din kan også ha en betydning for hvor ofte du bør vaske håret. Generelt er det slik:

  • Fet hodebunn, slitt hår: Her er det viktig å finne en sjampo som vasker rent i hodebunnen og styrker lengdene, Define Strength & Volume er perfekt til dette formålet. Sjampoen renser godt og inneholder styrkende ingredienser for skadet og slitt hår
  • Normalt, rett hår: Kan gjerne vente et par-tre dager før du vasker det bruk tørrsjampo ved behov
  • Tykt, krøllete hår: Unngå å vaske håret mer enn et par ganger i uken, da håret kan blir tørt og krusete

Ønsker du ikke å vaske håret så ofte, kan du forlenge tiden mellom, ved å velge en sjampo som passer hårtypen din. Bruker du for eksempel en fuktighetsgivende sjampo som Define Moroccan Argan Oil, reduserer du behovet. Sjampoen inneholder 100% ren arganolje, beskytter håret og opprettholde fuktighetsbalansen.

Er det forskjell på menn og kvinner?

La oss bare avklare det først – det er ingen forskjell på håret til menn og håret til kvinner. Men likevel er slik at menn har et behov for å vaske håret oftere. En av grunnene kan være testosteron, som kan øke produksjonen av talg, som igjen gjør at håret raskere blir fett. En annen kan være bruken av stylingprodukter.

Vasker du håret ofte, må du huske riktig pleie til håret. Define Men Clean & Fresh Shampoo fjerner fett og stylingrester, samtidig som den renser i dybden og gir god pleie til hodebunnen.

– Har du kløe eller dryss fra hodebunnen er Define Mild & Sensitive perfekt å bruke, den vasker rent og pleier hodebunnen, avslutter Lise.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!