Det er ikke akkurat verdens undergang, men det er temmelig kjedelig å style håret – og så tar det ikke mer enn en time før frisyren er flat og livløs. Velger du riktige hårprodukter og følger frisørenes råd, vil frisyren holde hele kvelden.

Mangel av hårspray kan være én forklaring – men ifølge Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, er det flere ting som påvirker hvor godt en frisyre holder.

– Mitt beste råd er å bruke nok og riktig produkt til håret ditt. De fleste bruker faktisk for lite produkter, forklarer frisøren.

Holm-Glad og Define-frisør Lise Finden, daglig leder ved Uniklipp Sortland, deler her sine beste råd for å holde lokkene i sjakk:

1. Ikke bruk for få produkter

For å få god hold anbefaler Define-frisørene at en har minst fem produkter i baderomshylla: Shampoo, mousse eller lotion til å føne inn i håret, teksturspray, sterk hårspray og tørrshampoo.

Det første produktet du anvender er selvsagt shampoo. Deretter bør man ta i en mousse eller lotion til å føne inn i håret.

Butikkshampoo. Foto

– Etter at håret er tørket bruker du en teksturspray. Det finnes tekstursprayer nå som både gir volum og tekstur, nesten som en blanding av tørrshampoo og hårspray, forklarer Finden.

Tekstursprayen sprayer man godt innerst ved røttene og deretter ut i lengdene. Om en skal krølle eller glatte ut håret, bør man bruke sprayen først for best resultat.

– Ikke bruk en sterk hårspray før du bruker glattetang eller krølltang. Dette kan skade håret og gi belegg på tangen din. Spar hårsprayen til frisyren er ferdig, er Holm-Glad sitt råd.

Tørrshampoo er alltid fint å ha på lur, og kan gjøre underverker på hår som er litt fett ved hårrøttene.

2. Helst ikke nyvasket hår

Helt nyvasket hår kan være vanskeligere å style enn «dag nummer to»-hår.

– Det er riktig at oppsettingen eller krøllen kan sitte bedre om du ikke har helt nyvasket hår. Men kun dersom håret ikke er fett, påpeker Holm-Glad.

Er håret litt fett innerst, tar du en «dusj» med tørrshampoo, og deretter teksturspray i lengdene før du setter opp håret eller varmebehandler det.

3. Velg riktig type shampoo

Ifølge Finden har valg av shampoo mye å si for hvordan frisyren holder – og det kan hende du bør ha flere ulike typer shampooer stående i dusjen.

– Velg shampoo ut fra hvilken styling du skal ha. Ikke bruk den mest fuktighetsgivende pleieshampoo hvis du skal ha lett og luftig hår, eller en rufsete oppsetning. Da bør du bruke volumshampoo og minimalt med balsam, sier frisøren.

Årsaken er ifølge Holm-Glad at det er vanskeligere å oppnå volum når håret er behandlet med fuktighetsgivende produkter – om du ikke har mye volum helt naturlig.

– Skal du ha glatt og glansfullt hår, eller stram og glansfull oppsetning, da bør du bruke en fuktighetsgivende pleieshampoo, forklarer Holm-Glad.

4. Pass på at håret er helt tørt

En annen ting som kan sabotere fønen, glattingen eller krøllingen, er hvis det fremdeles er litt fuktighet igjen i håret.

– Fuktigheten sitter ofte en stund igjen i håret, selv om det kjennes helt tørt ut. Da raser alt ut igjen etter veldig kort tid. Derfor er det lurt å vaske håret dagen før, eller om morgenen hvis du skal style eller sette opp håret på kvelden, sier Finden.

5. Børst håret når det er tørt

Det aller siste tipset handler først og fremst om å ta vare på håret, slik at håret ikke blir skadet av at du styler eller grer håret ditt.

– Etter å ha satt opp håret eller hatt mye stylingprodukter i det, er det viktig å huske på å børste ut håret med en god børste i tørt hår, før du går i dusjen. Håret ditt er sterkere når det er tørt, og jo mindre floker du har før du vasker håret, dess mindre floker har du å gre ut etter hårvasken. Det betyr igjen at mindre hår blir revet av, tipser Holm-Glad.

Videre er det lurt å huske på å gre i spissene først, og deretter jobbe seg oppover, for eksempel med en «Tangle Teezer»-hårbørste eller «The wet brush» fra HH Simonsen.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!