Å akseptere aldring, kommer ikke like lett for alle – men hei, ‘grombre’ har virkelig blitt trendy. Så la oss droppe hårfargen og heller omfavne de grå lokkene!

“Det gir meg grått hår”

Du er kanskje kjent med uttrykket, eller har brukt det selv, i forbindelse med stressende situasjoner. Og det er noe i det – en stressende hverdag kan faktisk bidra til at du «eldes før tiden».

Men det er ikke bare stress som får håret til å gå fra brunt til grått hår. Gener og mengden melanin bestemmer også når de grå hårene melder sin ankomst i manken. Mens noen får grå hår i 20-årene, er andre 50 år uten noen som helst antydning til grått hår.

Hva er grombre?

– Grombre er samme prinsipp som ombre, som vil si at man lysner håret i lengdene og slik at det er mørkest innerst mot hodebunn. Altså det motsatte av det som skjer når du er grå, har farget håret mørkere og etterveksten blir lysere enn lengdene, noe som virkelig ikke ser bra ut, forteller Lise Holm-Glad, leder av Define sitt frisørteam.

Dette kan løses ved å lysne håret i lengdene, for så å gi håret en kald glansvask (også kalt glossing) over hele håret etterpå. Det vil jevne ut skillet mellom grått og farget hår.

– Hvis du har hvitt hår og ønsker litt mer punch i fargen, er det superlekkert å ta en glansvask som har en kaldere, litt mørkere gråtone. Det er også utrolig fint å ta noen mørkere grå striper innerst ved hodebunnen for å få litt mer dybde. Her er det dog veldig viktig at det er noen få striper slik at det ikke blir ettervekst, tipser Lise.

Uansett hvilken gråfarge du har, så vil håret få en flott glans hvis du går til frisøren og får en glossing.

Grått hår er ikke en hårtype

– Bruk sjampo og balsam til din hårtype. Grått hår er ikke én hårtype!

Det kan være tykt og brusete, eller fint og flatt. Har du det myke, glatte og fine, eller tynne, håret vil det være best å bruke sjampo med styrkende ingredienser. Define Strength & Volume passer perfekt. Har du det tykke, brusete håret bør du bruke sjampo med masse fuktighet. Da er Define Moroccan Argan Oil et veldig godt valg.

– Bruker du føner, krølltang eller andre varmeredskaper i håret ditt bør du alltid bruke en varmebeskyttende spray. Varmebeskyttelse forebygger skader og varme sliter på håret ditt. Sunt hår er alltid det flotteste, avslutter Lise.

PS! Instagram er stappfull av flott grombre-inspirasjon! Sjekk ut #grombre og finn noen nye å følge – eller et par av våre favoritter @silvertxlady og @grombre.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!