Selv om venninnen din ser fabelaktig ut med en frisyre, er det ikke nødvendigvis slik at du kler det samme. Her får du en liten guide på hva slags frisyrer som vil fungere best til hårtypen din.

– Nordisk hår egner seg ikke til alle frisyrer, og det kan være årsaken til at du blir skuffet om du ikke fikk frisyren du viste frem til frisøren din, forklarer Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Det er nemlig ikke sikkert at frisøren din har klippet en annen frisyre enn den du ville ha, men at håret må fønes og styles for at det skal se like luftig og fyldig ut som det gjør på bildet.
Frisøren vise hvilke frisyrer som passer best til de ulike hårtypene:

Tynt, nordisk hår

Mange skandinaviske kvinner har fint hår, altså tynne hårstrå, som kan gi en flat og kjedelig frisyre ved feil klipp.

– Det finnes mange fine klipper som passer tynt og fint hår. Hvis du påfører mousse, og føner håret ditt mens du bruker en rundbørste, vil håret ditt alltid se fyldigere og freshere ut, tipser Lise.

Hun mener en kort frisyre passer de fleste hårtyper og ansiktsformer. Men er håret oppklippet, kan det få håret til å se mindre voluminøst ut – noe som da krever mer av stylingen.

Tykt og rett hår

Er du velsignet med en kraftig manke, har du ifølge Lise mange alternativer.

– En lang, oppklippet frisyre med pannelugg blir ofte veldig flott til denne hårtypen. Men her kan også en skarp bobfrisyre være superfint. Bob er dessuten også veldig heldig til tynt og fint hår.

Hår med fall

Om du har fall i håret, drømmer du helt sikkert om å ha rett hår eller krøller, siden denne hårtypen ikke helt vil bestemme seg for hva den «vil». Men med enkle grep, kan du nesten få hvilken som helst frisyre til å fungere med denne hårtypen.

– Hvis du ønsker å rette ut håret, tar du mousse i fuktig hår og børster det samtidig som du føner. Ønsker du å få frem krøller og fall, tar du mousse i fuktig hår, og klemmer frem krøller med hendene samtidig som du føner, forklarer frisøren.

Krøllete hår

Mange av dem som har krøller bruker mye tid og krefter på å slette ut håret. Det er absolutt et alternativ, men det finnes mange hårprodukter som virkelig får krøllene til å komme til sin rett.

– Krøllete hår er stort sett alltid finest hvis det er klippet opp. Grunnen til dette er at det ofte blir en «paraply-form» hvis alt er i hel lengde. Ved å klippe det i litt forskjellige lengder i underhåret, vil det kunne få en mer flatterende form, sier Lise.

Mange opplever at håret blir tørt og brusete hvis det fønes. Da er frisørens råd å la håret lufttørke.

– Et smart tips er å ta en liten dæsj med balsam og blande med mousse. Da får du en stylingmousse som tilfører litt fuktighet.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!