Det er ikke alltid du ønsker å se like pyntet ut, og det er ikke alltid tid til å krølle eller style hele håret heller. Med enkle grep kan du få frisyren din til å se litt bedre ut – selv om du har dårlig tid.

Til slike dager er det genialt å ha et par triks på lur, som fikser opp «småfeil» eller bare gir frisyren det lille ekstra. Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, gir deg åtte kjappe hverdagstips til bedre hårdager.

1. Børst håret før du vasker det

Du har kanskje hørt at håret ditt er mest utsatt for slitasje og brekker lettere når det er vått. Det er én av grunnene til at du bør gre det før du går i dusjen.

– Børster du det før du går i dusjen, blir det mindre floker å gre ut etterpå, og dermed mindre hår som faller av. Den andre grunnen er at du mister endel hår under vaskingen dersom du ikke har børstet det først, og hvor forsvinner håret? Jo i sluket, og tette sluk er heller ikke noe gøy.

2. Skjul ettervekst med ujevn skill

Hvis du farger eller striper håret, vet du hvor mye hodebry en ettervekst kan skape. Om du velger å ikke prioritere et frisørbesøk, kan du likevel jukse til frisyren, slik at etterveksten ikke blir så fremtredende, forklarer Lise.

– En rufsete sikk-sakk-skill gjør etterveksten nærmest usynlig. Det finnes også tørrshampoo med farge, som kan være en redning mellom frisørbesøkene.

3. Få fyldigere hestehale med en klype

Nordisk hår er vanligvis ikke veldig tykt, men stylingprodukter kan med få grep gi en illusjon om fyldigere hår. Enda enklere er det om du slenger håret i en strikk, og jukser deg til en fyldig hestehale kun ved hjelp av en hårklype.

– Sett håret i en hestehale og løft opp halvparten av håret. Midt i hestehalen fester du klypen, og slipper håret ned igjen. Resultatet er superfint!

4. Fiks småhåret med tannbørste

Mange av oss er «velsignet» med småhår som er lite medgjørlige. Selv om disse hårene er små bagateller, er det ikke mye som skal til for å temme dem.

– En smart måte, uten å måtte bruke masse styling, er å ta litt hårspray på en tannbørste, og børste ned de små hårene. Da behøver du ikke «stive opp» hele håret, sier frisøren.

Obs! Du bør selvsagt bruke en ny tannbørste, som du ikke børster tennene dine med.

5. Få frisyren til å sitte med riktig bruk av hårspenner

De aller fleste bruker de små hårspennene, eller fliseklemmene med den flate siden ned og den bølgete siden opp. Det er det flere som mener er feil, ifølge Lise.

– Her strides de lærde, men spennene sitter faktisk best om du tar den bølgete siden ned mot hodebunnen. Hvis du i tillegg sprayer spennene med litt hårspray først, vil de sitte enda bedre.

6. Enkle bølger i håret med føner

– Tvinn en hårdel foran ved ansiktet, føn på den med høy varme i to til tre minutter. La håret avkjøle seg i fem minutter før du løsner opp det tvinnede håret – og vips så har du freshe bølger.

Du trenger ikke alltid krølle hele håret, og noen ganger er det tilstrekkelig med litt tekstur og bevegelse nærmest ansiktet.

7. Få bølger i håret over natten

Ved å surre håret rundt et hårbånd kan du få myke krøller mens du sover. Veldig enkelt, og samtidig mer skånsomt for håret enn å bruke krøll- eller rettetang.

– Start å surre håret foran og rull alt håret rundt båndet, og så legger du deg til å sove, forklarer Lise.

8. Bruk balsam kun i lengdene

Hodebunnen produserer fett som gir fuktighet til håret. Dersom du ikke har ekstremt tørr hodebunn, vil du ha nytte av å bruke balsam kun i lengdene – og ikke i hodebunnen, sier frisøren.

– Hvis du gjør denne endringen, kan det hende du kan utsette hårvasken en ekstra dag, fordi balsam kan gjøre at håret ditt blir raskere fett.

Tenk deg at du skal feste håret i en hestehale, og kun påføre balsam fra der du ville satt strikken, tipser Lise.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!