Sol, saltvann og klor gjør det vanskelig å ta vare på farget hår. Når vi legger mye penger i frisørbesøk ønsker vi også at fargen skal ha så lang levetid som mulig. Her får du våre beste tips til hvordan du skal bevare hårfargen i sommer.

Sommeren kan være hard mot farget hår og etterlate det blast og matt ganske raskt. For å unngå at fargen falmer rett etter frisørbesøket, bør du følge disse tipsene:

Velg riktige produkter

Når du har brukt både tid og penger på å farge håret, så bør du også bruke riktige produkter som bevarer hårfargen. Det første du bør tenke på er å velge en shampoo og balsam som inneholder fargebevarende ingredienser. Disse vil jobbe mot å forhindre at fargestoffene vaskes ut og at hårfargen varer lenger.

Shampoo og balsam for farget hår. Foto

Reduser varmebehandling av håret

Varme sliter på hårfarge – akkurat som på håret. Forsøk derfor å redusere bruken av stylingredskaper som rettetang og krølltang, og la håret tørke naturlig når du har tid. Et annet godt tips er å ikke vaske håret med for varmt vann. Varmt vann får nemlig fargen til å falme raskere, i tillegg til at du risikerer å få tørt hår og tørr hodebunn. Ved å skru ned temperaturen vil håret ditt får mer glans og fuktighet.

La håret bli litt skittent

Det sier seg kanskje selv at jo oftere du vasker håret, desto raskere vasker du ut fargen. Prøv derfor å ikke vaske håret hver dag. Håret tåler å ikke bli vasket hver dag, så du kan godt vente noen dager mellom hver vask. De dagene du hopper over hårvasken kan du bruke tørrshampoo for å gi håret et løft.

Begrense soleksponeringen

Solen gjør like mye skade på håret som på huden, så det kan være lurt å ta pause når solen skinner som mest – mellom klokken 12 og 15. Ønsker du likevel å jobbe med brunfargen bør du huske at tørket hår får fargen til falme, ta derfor på deg en hatt, caps eller skjerf som beskytter håret når du tilbringer tid ute i solen.

Bruk hårkur

Kjemikaliene i hårfarger etterlater håret ofte porøst og tørt, og med soleksponering blir håret enda tørrere. Det er derfor ekstra viktig å pleie håret med en god hårkur som bidrar til å opprettholde håret fuktighetsbalanse. Påfør kuren i lengdene, men ikke helt inntil røttene. Det vil tynge håret og gjøre det flatt.

Et annet god tips for å bevare hårfargen er å ha hårkur i håret når du skal på stranden. Påfør kuren i tørt hår, samle håret i en topp eller flett det. Hvis du bader bør du skylle håret med ferskvann så raskt som mulig å påføre kur på nytt. Da får håret ditt kur hele dagen!

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!