Har sommeren satt sine spor på håret ditt i form av blass farge og mangel på glans? Med enkle grep kan du få et sunt og vakkert hår igjen etter sommeren.

UV-stråler, salt, kjemikalier og varmebehandling – enten sol eller varmeredskaper som føner og rettetang, svekker det ytterste laget på håret. Dette er kjent som skjellaget og består av gjennomsiktige keratinflak. Når skjellaget blir skadet, sprekker det opp og håret ender opp med å se livløst ut.

Start med en liten stuss

Har håret blitt flisete etter sommeren bør du starte med å stusse vekk noen centimeter av tuppene. Klipper du ikke håret kan det floke seg mer, og du ender opp med å børste mye – noe som sliter enda mer på hårstråene. Det første steget for et flott og sunt hår etter sommeren er derfor en liten klipp.

Define Maroccan Argan Oil i miljø. Foto

Fyll på med vitaminer

I sommer har du kanskje unnet deg litt ekstra godt og ikke passet på å få i deg riktig og viktig næring – start med det nå. Håret ditt er hovedsakelig bygget opp av proteiner, derfor bør du fylle på med dette i kosten.

Vitaminer og mineraler som er bra for håret inkluderer vitamin A, B, C og E, jern og sink. I tillegg bør du få i deg nok Omega 3-fettsyrer for sunnere hår og hodebunn.

 

Det finnes en kur for alt

Å kure håret en til to ganger i uken kan gi sterkere og mykere hår, med vesentlig forbedret hårkvalitet. Bruk en god hårkur som gir intens pleie og bidrar til å opprettholde hårets fuktighetsbalanse.

Påfør kuren i vått hår, etter at du vasker det med shampoo. Klem ut overflødig vann med hendene, slik at håret lettere kan trekke til seg mest mulig pleiestoffer. La kuren virke i noen minutter – har du god tid bør du la den virke i 15 minutter for ekstra god effekt før du skyller kuren ut.

Bruk balsam

Bruk av balsam etter hver hårvask lukker skjellaget og gjør at håret ser friskere ut. Fordel balsamen noen centimeter fra hodebunnen og ut i lengdene. Unngå hodebunnen, da det ofte gjør håret fett. Husk å skulle balsamen godt ut, da balsamrester ofte gjør håret tung og lite samarbeidsvillig.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!