Å vaske håret er noe vi gjør flere ganger i uka, så en skulle jo tro at dette er noe vi alle kan. Noe så enkelt kan man vel umulig gjøre feil? Tro om igjen.

Svært mange kvinner kan oppleve at håret blir fett innerst, og slitt i lengdene. Da er det mange som velger en fuktighetsgivende sjampo, men ifølge frisør og leder for Define Frisørteam, Lise Holm-Glad, er dette feil behandling.

– Det gjør at håret blir fortere flatt og fett. Velg alltid sjampo for hodebunnen, og balsam for hårtilstanden. Hodebunnen trenger ikke balsam, så bruk dette kun i lengdene, forklarer hun.

Bruk aller helst en volumsjampo, og hvis du ofte bruker stylingprodukter bør du vaske håret to ganger. Skyll godt, ta balsam kun i lengdene og skyll godt igjen.

– For hår som er veldig slitt og skadet, eller lysfarget, bør du gå for en pleievariant av balsam med fuktighet eller proteiner. Hvis det kun er for å gre ut floker og få det litt mykere, velg en volumvariant, sier frisøren.

Sjamponer to ganger

Frisøren anbefaler også at du sjamponerer håret to ganger dersom du har tykt hår, eller om du ofte bruker stylingprodukter. Den første runden med sjampo fjerner skitt og rester fra stylingprodukter, mens andre gangen du sjamponerer vil håret bli ordentlig rent.

– Hvis det har gått noen dager siden du vasket håret, vil det gjerne skumme lite uansett hvilken sjampo du bruker. Vask håret ditt to ganger, så får du et bra resultat, forklarer Lise.

– Skyll alltid godt når du er ferdig. Hos frisøren bruker de sannsynligvis mye lenger tid på å skylle ut sjampo og balsam enn du gjør selv. Skyll godt og avslutt gjerne med litt kjølig vann, det gjør godt for både hår og hodebunn, sier hun.

Hvor ofte bør du vaske håret?

Det er ingen faste regler for hvor ofte håret ditt bør vaskes, dette kan være svært individuelt og kommer an på ulike faktorer.

– Hvor ofte du vasker håret bestemmer du selv, det handler om velvære. Hvis man ikke har spesielle hodebunnsproblemer er det ikke skadelig å vaske håret hver dag, men bruk da gjerne en mild sjampo, sier Lise.

Det er ikke skadelig eller uhygienisk å vaske håret kun 1-2 ganger i uken.

Har du for eksempel vært på trening, og hodebunnen og håret har blitt vått av svette, så er det godt å få vasket håret. Har du tørr hodebunn, kan det derimot være greit å vaske håret sjeldnere.

– Det er heller ikke skadelig eller uhygienisk å vaske håret kun 1-2 ganger i uken. Dette handler litt om aktivitetsnivå, temperaturer og hva slags hodebunn du har.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!