Lurer du på hva du skal gjøre med håret ditt nå som høsten er her? Her er frisørenes råd for overgangen til kjøligere og mørkere tider.

Om du ikke har vært flink til å dekke til håret og tilføre fuktighet med hårkurer gjennom sommeren, kan du helt sikkert kjenne deg igjen i at håret trenger litt ekstra pleie og omtanke nå som høsten er her.

Ta en grundig stuss

– En god hårklipp eller en grundig stuss av spissene er det første du bør gjøre etter ferien, er frisør Kine Sneen, innehaver av Studio K i Trondheim, sitt råd.

Er håret skikkelig slitt, nytter det nemlig ikke med hverken håroljer eller kurer. Da er den beste løsningen å klippe av de slitte tuppene.

Gjenoppbygge håret med proteiner

Selv om du kommer langt med en god stuss, trenger ofte lengdene også ekstra pleie og fuktighet.

– Vær raus med gode fuktighetsgivende produkter og ta hårkur ukentlig etter opphold i sterk sol, sier Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Til nordisk hår, som gjerne lett blir flatt, anbefaler frisøren å pleie håret med en proteinkur.

– En grunnregel er at hår som er tynt, fint eller som brekker lett, trenger proteiner. Proteiner kan virke gjenoppbyggende på slitt og skadet hår, forklarer Lise.

Har du derimot tykt, grovt og tørt eller brusete hår så er det en fuktighetskur håret ditt trenger. Fuktighet gjør håret mykt og glansfullt, noe som egner seg til tykt og «frizzy» hår som trenger å dempes.

– Har du tykt, «frizzy» hår og samtidig trenger proteiner mot slitasje, så bør du velge en sjampo med proteiner og balsam med fuktighet, tipser hun.

Tid for ny farge

Har du lurt på å farge håret ditt mørkere, så er høsten tiden for å gjøre nettopp det. Da har du ikke sterk sol eller saltvann som sliter på fargen, og huden din har gjerne fortsatt litt glød fra sommeren.

– Et par nyanser mørkere eller litt rødtone er ofte veldig fint på denne tiden av året. Husk bare på at du ikke kan påføre en mørk farge rett i lyst hår. Da blir det ofte grønt, fordi lyst hår mangler de røde/oransje pigmentene som brune hårfarger har, forklarer Kine fra Studio K.

Hun anbefaler å legge denne jobben i hendene til en frisør, slik at håret pigmenteres riktig før det farges mørkere. På den måten får du en fin, jevn, glansfull og mørkere hårfarge.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!