Håret ditt kan bli tynnere på grunn av slitasje, men mange har også tynt hår fra naturens side. Her er frisørenes råd for å få fyldigere og tykkere hår.

Det som sliter mest på håret, og som virkelig gjør at håret brekker lettere, er farging og bleking, forklarer Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

– All fargebehandling som gjør håret ditt lysere er skadelig for håret. I tillegg blir håret ditt tynnet ut om du bruker mye styling som gjør at håret blir flokete og stivt, fordi håret brekker når du for eksempel børster håret.

Dersom det er skader på håret som gjør at du har tynt hår, kan du bruke produkter som virker styrkende og gjenoppbyggende.

– Det er fullt mulig å gjenoppbygge skadet hår med de riktige produktene. Disse har ofte protein i seg. Men om håret er for mye skadet, vil det ta tid, forklarer frisør Kine Sneen, innehaver av Studio K i Trondheim.

Som de fleste vet finnes det ingen vidunderkur som gir deg mer hår. Men om du har naturlig tynt hår er det flere ting du kan gjøre som gir håret ditt mer fylde. Her er frisørenes fem tips til tykkere hår:

1. Velg riktig shampoo og balsam

Bruk en volum-sjampo, som gir håret mer fylde enn en fuktighetsgivende sjampo, og påfør balsam bare i spissene.

– Det at en balsam heter noe med «volum» betyr ikke at den gir volum, men at den er lettere enn andre balsamtyper – og tynger håret mindre. Derfor bør du alltid ta i balsam kun i lengdene om du ønsker mer volum, forklarer Kine.

2. Bruk mousse og føn håret helt tørt

Hvis du tar mousse i fuktig og nyvasket hår vil det gi håret støtte og volum. Om du i tillegg bøyer hodet fremover og blåser på undersiden med føneren, gir dette mer fylde til frisyren.

– Husk på at fønen kun har effekt dersom du holder på til håret er helt tørt. Begynn å føne når håret er nesten tørt, og ikke når det er dryppvått.

3. Spray håret med tørrshampoo eller teksturspray

Tørrshampoo eller volum- og teksturspray kan også brukes i nyvasket hår. I tillegg til å trekke fuktighet ut av fett hår tilfører nemlig disse produktene volum.

– Spray litt tørrshampoo eller volum- og teksturspray innerst ved hodebunnen i nyvasket og tørt hår, så gir du det mer fyldighet og støtte, sier Kine.

4. Skap volum med krøll- eller rettetang

Det er også enkle grep du kan gjøre som ikke krever like mange produkter, forklarer Lise Holm-Glad.

– Et supert tips som gjør at du enkelt får håret ditt til å se fyldigere ut er å bruke krøllstav, krølltang eller rettetang og krøll håret nederst i spissene.

Spray håret lett med en stylingspray eller hårspray, børst gjennom det og krøll håret helt ut i lengdene.

– Unngå å dra i håret, men ta tangen forsiktig ut og ikke rør håret før det har gått noen minutter og det er avkjølt. Spray litt tekstur- eller hårspray over, og dra fingrene gjennom for å løse opp krøllene.

5. Volum med hårspray og føner

Du kan også skape volum med hårføneren og litt hårspray.

– Start med tørt hår og tvinn en hårdel på tykkelse med en finger, spray den med hårspray og føn et par minutter. La hårdelen avkjøle før du løser den opp og fortsetter med en ny hårdel, forklarer Lise.

– Spray er din beste venn når det gjelder å få en fyldigere «look». De som er beregnet for tørt hår er dem som egner seg aller best.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!