Kvinner farger håret sitt som aldri før. Kalde lysfarger har lenge vært, og er fortsatt, veldig populært. Vil du farge håret lysere? La deg inspirere av før og etter-bildene fra Defines frisørsalong på Skøyen.

– Har du mørkt, brunt hår kan du gå for litt varme sandfarger som et alternativ til det helt lyse. Dette sliter ikke så mye på håret og gir et mer naturlig resultat, sier Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Den beste fargen er den som kan holde noen måneder uten at etterveksten blir uutholdelig.

Begynner de «små grå» å titte frem?

Etter hvert som de små grå begynner å dukke opp blir etterveksten nesten uutholdelig.

– Når håret ditt mister pigment vil ofte også huden gjøre det, så hvis du ikke er veldig god på å følge opp med make up hver dag er et godt tips å gå for en lysere hårfarge, anbefaler Lise.

Her ser du før og etter-bilde av en kunde som har vært hos Define-frisøren vår, Isabell. Kunden har farget seg med rødbrun farge over lengre tid, men etterveksten gjør at håret ser veldig blast ut kun kort tid etter farging.

Kunde hos Isabell

– Isabell valgte en lysere farge i bunnen og la inn noen enda lysere striper i lengdene. Etterpå ble håret behandlet med Define Moroccon Argan Oil Shampoo og Balsam, og deretter fønet med Define Volume Mousse, forteller Lise.

Helfarge eller stripe håret?

– Hvis håret ditt har blitt stripet mange ganger vil det nesten se helfarget ut. Da kan resultatet bli mye flottere hvis hele etterveksten lysfarges eller blekes.

Her er et typisk resultat etter mange striper over tid hvor etterveksten blir like tydelig som ved helfarging. I tillegg har lengdene en ujevn farge.

Kunde 2 hos Isabell

– Isabell valgte å lysfarge hele etterveksten, og deretter gikk hun over hele håret med en fargegloss (uten ammoniakk) for å få en jevnere farge. Etterpå ble håret behandlet med Styrkende Hveteprotein-serien til RÅ fra Define. Balsamen fikk virke i fem minutter for ekstra styrkende pleie, forklarer Lise.

Lyst til å farge håret lysere?

Det er vanskelig å lysfarge mørkt hår uten at det blir en rød/oransje farge på det. Dette er fordi røde pigmenter kommer frem når håret lysnes/blekes. Hvis du vil bli helt lys bør det gjøres gradvis. Her er det alltid best å la frisøren hjelpe deg, for det er mye pigmentering som må til for å få en pen farge underveis.

Her har du et eksempel på en kunde som var hos daglig leder og frisør i Defines frisørsalong, Kaja. Kunden har mørk brun farge med lyse/røde striper og dette er en fargebehandling som krever en frisør med meget gode fargekunnskaper.

Kaja kunde 1

– Kaja valgte å avfarge hele håret først, så dempe det med en lysbrun toning, og deretter legge inn noen lyse striper, hele håret fikk en fargegloss til slutt for å oppnå et pent sandfarget resultat, forteller Lise.

Håret ble behandlet med Define Color Care Shampoo og Define Color Care Balsam. Kunden ble superfornøyd med fargen, og Kaja forklarte at hvis hun vil bli enda lysere, kunne håret lysnes med striper etter en 4-6 ukers tid. Noen kunden nettopp gjorde.

Kaja 2.behandling

– Her har Kaja vevd striper med lysfarge og lagt over en gloss til slutt for å jevne fargen ytterligere. Også nå ble håret behandlet med Define Color Care Shampoo og Balsam, forklarer Lise.

Få det perfekte blonde håret

Mange drømmer om en superlys og kald farge, men ender opp med gultoner. Nå finnes det så mange fine lystoninger og fargegloss (farge uten ammoniakk), så den perfekte lysfargen er enkel å oppnå hos en erfaren frisør.

Her har du et eksempel på en kunde som skal freshe opp en 4 måneders ettervekst:

Ettervekst

– Her har Kaja brukt folieteknikk med bleking. Etterpå har hele håret fått en fargegloss med kalde pigmenter. Til slutt ble håret behandlet med Styrkende Hveteprotein-serien til RÅ fra Define. Håret ble fønet med Define Volume Mousse og sprayet med Instant Volume Spray for ekstra løft og hold, avslutter Lise.

Ønsker du å freshe opp håret med ny, lysere farge, eller kanskje du bare trenger en klipp for å oppdatere manken? Våre dyktige, engasjerte og kunnskapsrike frisører, Kaja og Isabell ønsker deg velkommen til Defines frisørsalong. Bestill frisørtime her.

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!