Krøller er fantastisk og kommer i mange former og teksturer. Flere med teksturert og krøllete hår opplever at håret har behov for godt med pleie og stell. Her er 6 gode tips fra frisøreksperten vår.

1. Vær tydelig med frisøren om hva du ønsker

– Bruk bilder! Det er faktisk til stor hjelp for frisøren for å forstå hva du mener med kort, langt, volum osv. Har du med bilder, unngår du at du ikke blir forstått riktig, forteller Lise Holm-Glad, leder av Define sitt frisørteam.

Det er i tillegg viktig at dere snakker om hårtypen til modellen på bildet vs. din. Er det tynnere? Tykkere? Og hva vil det gjøre med den klippen i ditt hår? Samme klipp på forskjellige hårtyper, kan se totalt forskjellig ut.

– Du kan også spørre frisøren om å forklare hvordan håret skal styles for å få det ønskelige resultatet, tipser Lise om.

2. Ikke dropp balsamen

Krøllete hår lener seg ofte mot den tørre og krusete enden av hår spekteret. Derfor er det veldig viktig å tilføre nok fuktighet, ergo – ikke dropp balsamen! En fuktighetsgivende balsam som Define Moroccan Argan Oil, vil gi en dose fukt, pleie og beskyttelse som håret ditt virkelig trenger.

Define Moroccan Argan Oil Balsam. FOTO

– Her er det også store variabler. Mens noen har veldig tykt, krusete krøllete hår, har andre fint/tynt krøllete hår som blir flatt innerst, men likevel er tørt eller slitt i spissene, forklarer Lise.

– Tykke, tørre hårtyper trenger masse fuktighet og her er det bare å bruke balsam fra rot til spiss. De tynnere hårtypene trenger styrkende proteiner og ikke balsam nærmest hodebunnen.

3. Ikke vent for lenge med stylingprodukter

Jo før du kan sette krøllene, desto bedre. Bruk stylingprodukter mens håret fortsatt er fuktig – og før frizzen rekker å kicke inn. Venter du for lenge risikerer du at krøllene blir krusete og udefinerte.

4. Balsam + Mousse = perfekt for krøller

– Bruk balsam blandet med mousse. Det er perfekt for krøllete hår! Her kan du prøve deg litt frem men dette fungerer på de fleste: 3 deler mousse og 1 del balsam, tipser frisøreksperten vår.

Bruk den balsamen som er tilpasset ditt hår. Vi anbefaler Define Moroccan Argan Oil til tørt hår og Define Strength & Volume til fint og slitt hår. Bland det godt sammen og påfør i fuktig, nyvasket hår. Juster mengden balsam/mousse etter hårtype. Tykt og tørt hår kan ha mer balsam, mens tynt/fint hår kun trenger en liten ert.

Define Strength and volume Balsam. FOTO

5. Beskytt krøllene mens du sover

Det kan virke som mye vedlikehold, men det å beskytte håret mens du sover kan være avgjørende for å ta vare på de vakre lokkene dine. For å unngå at bomullssengetøy suger opp hårets naturlige talg og tapper hårlokkene for fuktighet, kan du velge putevar i silke. Et ganske enkelt triks for å redusere mengden av friksjon håret utsettes for i løpet av natten.

– Men det er flere alternativ. Du kan pakke håret i et silkeskjerf, eller det gode gamle trikset: Flett håret i en flette og fest med en myk tøystrikk.

6. God morgen, god hårdag

– På morgenen hvis håret er litt flatt og/eller brusete: Gni en liten ert med balsam ut i håndflatene, bøy hodet fremover og klem balsamen inn i håret samtidig som du klemmer frem krøllene. Kast hodet tilbake og bruk en lett hårspray, som Define Natural Hold Hairspray, som du sprayer samtidig som du klemmer frem krøll og volum med fingrene, avslutter Lise.

På tide med et frisørbesøk? Bestill time i Define frisørsalong

@definenorge på Instagram

Spørsmål sendt inn. Du vil få svar så fort vi har mulighet!